Реклама / Ads
15| 5092 |20.08.2014 НОВИНИ

Христо Иванов: Не е много ясно как какво се случва в КТБ

.
Не е много ясно какво се случва в КТБ. Това каза министърът на правосъдието Христо Иванов по Нова телевизия.
 

 

Той е един от хората, подписали се под сигнала до прокуратурата срещу Бареков, Пеевски, Цветанов. Той призна, че като всички хора се пита за начина, по който действа прокуратурата, която би трябвало да е  независима.

Иванов каза, че ежедневно се вози в асансьор и всеки ден вижда нередности. Формалността е ежедневие. Трябва да променяме системите, които не работят. Фокусът трябва да е върху реформите. Всеки един от нас има интерес  да съблюдава правилта, каза той.

Иванов  уточни, че си е платил адвокатските вноски заради дълга, която е имал и чувствал към гилдията. Харесвам адвокатскта професия и затова не взех решение да приключа с нея. Имах задължение към гилдията, бях я ощетил. Сега реших да приключа с нея, призна Иванов.

 

По думите му вложителите в КТБ трябва да имат достъп до средствата си. Без  да съм специалист по банково право има срок, в който трябва да се изплатят гарантираните депозити. Хората са в правото си да настояват за парите . Един от начините да се избере гуверньор на банката е да стане по по-прозрачен начин. С еднократни действия не може да се върне загубеното доверие към институциите, допълни министърът. По думите му решил да влезе в изпълнителната власт заради съдебната реформа. Христо Иванов смята, че във ВСС трябва да се гласува с бюлетина.  ВСС трябва да вземе решение как ще се гласува за председател на ВКС. До сега не съм чул съмнения за гласуването с бюлетини. Колегите от ВСС осъзнават, че този проблем стои.  Има съмнения в механичната система.  Първо, че се вижда пръста и може да се направи сметка кой как гласува. Не е ясно как системата може да се настрои по различен начин. Вчера имах разговор с членове на ВСС и моята задача е да се говори на тази тема-кой от двата начина за гласуване е по-добър, заключи Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5139 |19.08.2014 Иванов: Правосъдното министерство и СРС вече не се карат . 8| 5997 |18.08.2014 Министър Христосков: Военните и МВР ще плащат лични осигурителни вноски . 4| 5685 |14.08.2014 Варненският кмет Христо Христов остава в ареста . 55| 6194 |14.08.2014 Рашидов: Ще се лее много кръв! Ще има искове към държавата!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads