Реклама / Ads
7| 5245 |20.08.2014 НОВИНИ

Прецакали министър Раданова за Зимния дворец

.
Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова разпространи официалната си позиция за Зимния дворец в София. Конкурсът за избор на изпълнител на ремонта му за 41 милиона лева е бил завършен, въпреки изричното настояване на легендарната спортистка процедурата да се преразгледа и да спре.
 

Раданова направи разкрития по темата.Ето я позицията на министърката по повод обществената поръчка за реконструкция и модернизация на Зимния дворец:

Едва ли в България има човек, който повече от мен да желае Зимният дворец на спорта да бъде реновиран и да стане модерен и безопасен дом на всички ледени спортове. Това е мястото, на което съм се изградила като човек и състезател и където пред родна публика съм спечелила едни от най-ценните отличия в кариерата си.

Основният въпрос обаче е: „На каква цена?“. За да си отговоря на него и за да запазя обществения интерес, една от първите ми задачи като служебен министър на младежта и спорта беше да назнача вътрешен одит на обществената поръчка, касаеща реконструкцията и модернизацията на съоръжението. Още при първата ми среща с борда на директорите на търговското дружество „Академика 2011“ аз ги уведомих за своите намерения и ги помолих да ме държат в течение на процедурата, както и да не предриемат прибързани решения, докато трае проверката. За съжаление, останах излъгана!

Работата на одита приключи и вчера (19 август) аз повиках ръководството на „Академика 2011“ да се запознае с констатациите му, които са за извършени сериозни нарушения при провеждане на процедурата. Препоръките са „Да се предприемат незабавни действия за прекратяването й“.

След като се запознаха с доклада, ръководителите на „Академика 2011“ проведоха заседание и подписаха протокол от него с решение за прекратяване на поръчката. Този протокол дори получих с изходящ номер на дружеството. Вместо обаче процедурата по прекратяването да продължи по надлежния ред, днес (20 август) с изненада научих, че решението е ревизирано и на участниците в обществената поръчка са изпратени писма, с които ги уведомяват за класирането.

Във вторник сутринта установих, че на сайта на дружеството е публикувано „Обявление за отварянето на ценовите оферти за обществената поръчка с предмет «Инженеринг (проектиране, СМР и авторски надзор) за модернизация, ремонт и реконструкция на комплекс «Зимен дворец на спорта»-гр. София.»“ Такова обявление в рамките работния ден в понеделник нямаше!

Поех поста министър на младежта и спорта в служебното правителство с намерението да не търся конфронтация и да работя в диалог с всички, които се трудят съвестно за благото на българския спорт. Надявах се, че заедно ще успеем да защитим по най-добър начин обществения интерес. Оказах се излъгана...

Своите изводи по казуса, взетите решения и следващите си действия ще обявя на пресконференция в 10:30 часа утре (21 август) в сградата на ММС.

ЕВГЕНИЯ РАДАНОВА

МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5165 |19.08.2014 Външният министър ходатайствал за К. Георгиева пред посланиците на ЕС . 40| 5932 |19.08.2014 Напук на министър Щонов "Южен поток" вдигна капитала си . 8| 5997 |18.08.2014 Министър Христосков: Военните и МВР ще плащат лични осигурителни вноски . 12| 5548 |13.08.2014 Служебен министър: Земеделците ни губят до 10 млн. евро от руското ембарго

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads