Реклама / Ads
32| 10681 |21.08.2014 ГЛАСЪТ

Откраднаха БМВ-то на Б. Сарафов, плаче Гьобелс

.
Самият Борислав Сарафов
Нерядко се говори за гьобелсова и болшевишка пропаганда. Знаете как е: тотална манипулация, изкривяване на истината и пробутване на лъжи. Промивки на мозъци, които нямат нищо против. Въпрос на интелект, опит и възпитание, разбира се. Рядко обаче се дават примери, които онагледяват обществения рецидив, наречен гьобелсова или сталинска пропаганда. А такива има в изобилие.
 
Ето един.

Колата на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов е била открадната. Тя била паркирана пред дома му в столичен квартал, откъдето я отмъкнали автоджамбази. Скръбната новина, без ирония, съобщава любимият на Делян Пеевски и на самия Сарафов сайт. Съдим по това, че се изказват предимно там, в определени моменти и по определен начин.

В новината за извършеното посегателство обаче е вплетена съвсем друга позивна: кражбата станала на 30 май, ден след като състав на Софийски градски съд произнесе 4-годишна присъда за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.  Внушението е, че Цветанов, този нашенски Злостър, е организирал кражбата, за да отмъсти на Сарафов за повдигнатите обвинения и получената присъда. Още повече, Цветанов е очаквал такъв съдебен развой и предварително е подготвил удара срещу храбрия и неподкупен магистрат Борислав Сарафов  - Боби Честния.

Целите на тази дописка а‘ла Били Лъжеца, са няколко:

1. Да възприемем прокурора Сарафов като жертва на престъпление, като един от нас.

2. Сарафов - жертва на организираната престъпност, ръководена от Цветан Цветанов и ГЕРБ.

3. Наказват Сарафов, защото е смел защитник на закона.

4. Сарафов е точният човек, ако искаме справедливост и истинско правосъдие.

5. Гласоподавателите да си правят сметката дали да гласуват за ГЕРБ на 5 октомври.

Може да има и други цели, но и тези са достатъчни.

Любимият на Пеевски, Сарафов и други от техния кръг сайт си е свършил работата. Пуснал е "мухата" в общественото съзнание, както се казва и сега се чакат плодовете.

И те не закъсняват. Секунди след публикуването на текста, тролчета вече изливат огън и жупел срещу Цветанов и ГЕРБ. "Кафявата" нишка е: "Ах мръснико гаден, ах ти мафиотски гербаджио, ти и гадната ти партия трябва да умрете".  

Може някои болни мозъци да се впечатляват от такъв тип медийни клизми, но за хората, завършили поне 7-и клас, нещата са по-различни.

Интелигентният човек е любопитен. Информираността му не е самоцел, а опит за анализ на действителното, твърди Марк Твен.

Затова ви предлагам друга гледна точка към дописката по Гьобелс.

Преди няколко месеца Борислав Сарафов е участвал в ПТП. Не е останал на мястото на катастрофата, а отпрашил нанякъде. Водачът на другата кола споделил пред пристигналите полицаи, че май Сарафов е употребил алкохол. От своя страна КАТ скрива информацията за произшествието и за него медии научават, когато пострадалия шофьор написва до прокуратурата за случая.

 

Първо питане: Това същото БМВ ли е, с което Сарафов, като висш магистрат избяга от мястото на ПТП или друго?

Второ питане: Пред кое от петте жилища на Сарафовото семейство, купени със спестявания и държавна заплата, е станала кражбата? (Той има жилище и в испански курорт, купено от старата му майка, но кражбата е станала в София...)

Трето питане: Защо от 30 май досега в полицейската сводка за престъпленията в София няма съобщение за случилото се?

Четвърто питане: Да не би Сарафов сам да е организирал кражбата с цел застрахователна измама?

Пето питане: Да не би Сарафов сам да е организирал кражбата с цел да си направи пиар?

Шесто питане: Какво стана с грандиозните изхвърляния на Сарафов по отношение на Костинбродската афера за ония злощастни бюлетини, които той и главният прокурор Сотир Цацаров размахваха на една пресконференция?

Седмо питане: Какво стана с делото срещу "Литекс комерс", наблюдавано от Борислав Сарафов? Давал ли е указания как да бъде публично арестуван Гриша Ганчев в центъра на София?

Осмо питане: Какво стана с братя Галеви, с осъждането на които Сарафов толкова се гордееше?

Девето питане: Част ли е Сарафов от кръга "Сливница", който кадрува в прокуратурата и службите и си вре носа навсякъде?

Десето питане: Знае ли Сарафов какво разказват свидетели за това как се е натягал да го хареса Цветан Цветанов като вице-премиер в управлението на ГЕРБ?  

Единайсто питане: Присъствал ли е Делян Пеевски на 3-часовото обсъждане в СГП какво обвинение да се повдигне срещу Цветан Василев?

Дванайсто питане: Знае ли Сарафов, че е му викат "сивия кардинал" на прократурата?

Тринайсто питане: Каква отговорност ще понесе за сриващите се едно след друго обвинения за "убийците" на Пеевски, за вината на служители на КТБ, пуснати от съда, за нахлуванията в офиси на Цветан Василев като в явки на Ал Кайда и лъжите за КТБ?

Четиринайсто питане: За корупция ли е преписката по разследването срещу Сарафов в ГДБОП, за което Цветанов съобщи преди време?

Петнайсто питане: Какво стана, гус‘ин Сарафов, с ония около 50 000 купени гласа във Варненско на последните парламентарни избори? Май ДПС и Данчо Ментата бяха замесени, а прокуратурата се умълча като спопан крадец в магазин. Що така? 

Шестнайсто питане: Защо прокуратурата мълчи като партизанин на разпит за сделките с железопътна инфраструктура и с ТЕЦ "Марица-Изток 2", за които се смята, че е участвал Пеевски, а държавата е ощетена с десетки милиони?


Седемнайсто... Много станаха въпроисте, затова ще прибегна до формата призив: Сарафов, подай си оставката.

И още: Цацаров, поискай оставката на Сарафов, защото той няма да я подаде. Така ще ти олекне и на теб, а и всички в магистратурата ще почнат да те уважават с една идея повече. Имаш огромна нужда от това, защото в момента положението с доверието е хуже губернаторское, както се изразява онова племе край Волга...

 

Бихме могли да отидем още по-далеч и да пожелаем на Сарафов да бъдат заловени похитителите на неговата кола. Прокурор от неговия кръг да им повдигне обвинение. Делото да се влачи 5-6 години, а през това време БМВ-то му да ръждясва като веществено доказателство в двора на съответното РПУ. Автомафията да му иска "откуп". И накрая крадците да си тръгнат свободни от съдебната зала, защото са взели колата му за малко, да свършат някаква неотложна работа. Можем да му го пожелаем, но не сме толкова безсърдечни. Освен това го чакат потни и безсънни нощи при задаващото се обръщане на палачинката във властта. Червейчето на съмнението - дали Пеевски ще запази влиянието си, а дали пък Цветанов няма да се върне покрай ГЕРБ и Борисов на важна позиция, - вече гризе онова нещо в черепната му кутия. Не е лесно. Нещо като да ти се пърди, а да си на рапорт при Първия. Хамлетовско положение...

 

Мафиотският бос Тото Риина, сега затворник, казва: Магистратите са три вида: подкупни, смели и глупави и подкупни и глупави. Третите са напаст божия...

 

Наказанието понякога дарява с мъдрост...

 

Севт III,

тракийски цар


П.П. По мое време нямахме такова нещо като главни прокурори, подглавни  и прочие. Жреците съчиняваха обвинения срещу този или онзи и го пращахме при бог Дарзалас в подземното царство. Самите жреци обаче знаеха, че може и да говорят с небето, но друг решава на земята и се съобразяваха. Като го гледам тоя Сарафов си мисля, докъде ще я докара с такива конституционно обожествения Цацаров? И по наше време имаше предатели и корумпета - иначе римляните нямаше да ни изненадват всеки път, когато плячкосваха земите ни, както снега общините. Но Сарафовци и Цацаровци бяха по-рядко явление. В смисъл по-рядко се срещаха, а не в смисъл на рядкост, защото ако говорим за рядкост...няма да излезе на обре. Радвам се, че съм пенсионер и си кротувам в музея при Божо Димитров. Проф. Димитров. Щото пред тая прокуратура скоро ще ври и кипи. Няма майтап.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 19942 |18.08.2014 Дубайската Вила Вилекула на “Булгартабак”. Прокурорска слепота . 15| 13389 |17.08.2014 Кой източва Булгартабак банк . 135| 18259 |15.08.2014 За „красивия“ комунистически идеал, престъпленията и отсъстващата памет . 13| 10755 |15.08.2014 БНБ на стъпка от кражбата на активи в КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads