Реклама / Ads
55| 9264 |21.08.2014 НОВИНИ

Адв. Екимджиев пред Фрог: Близнашки нарушава Конституцията!

.
Служебният премиер Георги Близнашки сгази Конституцията още на втората седмица от управлението си, като подкрепи строежа на стената на границата с Турция срещу бежанците. Това е в противоречие и с международното право. Най-озадачаващото е, че нарушението се прави от професор по право, който обучава студентите си за върховенството на Конституцията, за приоритета на международните договори пред българските закони, коментира пред Фрог нюз Михаил Екимджиев.
 

Близнашки клекна на едно предложение на главния секретар на МВР, обосновано само с аргументи за целесъобразност, а може би съобразено с политическата конюнктура. Напълно вероятно е проф. Близнашки по самурайски образец да е готов да направи нещо, за което е сигурно, че България ще бъде остро критикувана и санкционирана от ЕК само и само да спести конфликта с Европа на следващия премиер, който най-вероятно ще бъде Бойко Борисов. Така Близнашки абсолютно самоотвержено връща жеста на президента Плевнелиев, за това че го направи служебен премиер. Много лесно ще бъде на Бойко Борисов да каже после: Съжалявам, но това е решение на служебното правителство.

 

На въпрос няма ли кой да санкционира Близнашки, Екимджиев отговори: Прокуратурата трябва да обвинява, но всички виждаме какво прави тя. Буквално в един ден излезе информация, че са прекратени двете дела срещу Бойко Борисов - за Мишо Бирата и за смъртта на Чакъра. Това показва, че главният прокурор вече си има нов стопанин и държи да демонстрира лоялност и слугинаж. Преди това беше в услуга на Пеевски и Бареков, още по-рано – на Борисов и Цветанов.

 

Има 40 страници мотиви на спецификите на използваното оръжие по отношение на смъртта на Чакъра, но не е отговорено на основния въпрос: Какво е налагало употребата на ръчни противотанкови гранати РПГ срещу един човек, който през последните 5-6 часа не е оказвал съпротива. Сега казват, че се е самоубил. Но когато Бойко Борисов разпорежда използването на РПГ-та очевидно не знаят, че той вече е мъртъв, иначе няма причина да се стреля с тях. Аз като адвокат на роднините на Чакъра ще обжалвам постановлението на Софийска военна прокуратура и ще пусна нова жалба в Страсбург, зарече се правозащитникът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4684 |21.08.2014 Предупреждение за уволнение заради разстрела на ягуара Алонсо . 18| 8761 |21.08.2014 Адв. Ботев пред Фрог: Докладът на БНБ освободи служителките на КТБ . 5| 6030 |20.08.2014 Л. Дацов пред Фрог: Пари се печатат непрекъснато, но не заради КТБ . 12| 7335 |20.08.2014 А. Владимирова пред Фрог: Политиците се страхуват, че зад Менса стои поръчка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads