Реклама / Ads
10| 5442 |21.08.2014 НОВИНИ

Бриго Аспарухов за БСП: Облякъл се Илия, пак в тия

.
Облякъл се Илия, пак в тия. Така Бриго Аспарухов описа предизборната ситуация и раздорите около реденето на листите в БСП.
 

 

Под мотото трябва да изберем опитни хора, които имат парламентарен опит, стаж, които от юношеските години до дълбока възраст ще прекарат в парламентарната зала. Демокрацията не се страхува от влизането на нови хора, още по-малко в обществения живот, в политическия живот. Така че не е редно да оправдаем едни такива действия с уреждане на хора с опит. Опит има много, опитът не се търси, най-малко се използва. Това е моето впечатление. Говоря по принцип за партиите, включително и за БСП, каза пред „Фокус” той.

 

По отношение на наложената кандидатура на Кристиан Вигенин в Благоевград Бриго Аспарухов коментира така: Защо толкова се настоява да бъде водач? Ами да влезе в парламента гарантирано. Какъв е мотивът за това, аз не смея да гадая, но не е трудно да се досетим, че Вигенин е отдавна, от младежкото движение още в БСП, работи в международния отдел, евродепутат, натрупа опит. С много забележки беше и министър една година на външните работи. С много забележки от самите партийни среди, които го излъчиха.

 

Става дума за БСП. И не мога да си обясня, откровено казано, организация, която допреди месеци, без да има никаква информация, че евентуално ще бъде кандидат за водач на листата в Благоевград, искаше неговата оставка за изявите му като външен министър, сега изведнъж й се налага това име. Ами ето това е връщане към онзи въпрос, който ми зададохте. Осъзнава ли ръководството на БСП или не. Съдейки от този случай, можем да направим извода, че не съвсем осъзнава и не може да получиш от 40 гласа от Областния съвет на партията само 2 гласували за тебе. Ами човек трябва да има отгоре на всичко и достойнство. Както се казва в онази приказка - „ако бях аз, щях да разчета правилно тази ситуация и щях да се оттегля”. Опитът на Вигенин е безспорен, но тук не става дума за това, става дума за доверието на хората, от които зависи твоят избор. А те го нямат. Значи, трябва да ги улесниш с оттегляне и това е, заключи Аспарухов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5281 |01.08.2014 Бр. Аспарухов: Прекалихме с гражданската квота . 23| 4907 |29.07.2014 Бр. Аспарухов: Не искам да защитавам Борисов, но . 1| 4375 |14.07.2014 В "Аспарухово" вече има ток и вода . 20| 6576 |08.07.2014 Първите „виновници” за „Аспарухово” са общински съветник и журналист

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads