Реклама / Ads
33| 7983 |22.08.2014 НОВИНИ

Б. Аспарухов пред Фрог: На мястото на Вигенин бих се оттеглил

.
Ако бях на мястото на Кристиан Вигенин бих се оттеглил. Това каза пред Фрог нюз бившият шеф на НРС и ексдепутат от БСП Бриго Аспарухов по повод почти насилественото налагане на бившия външен министър за водач на червената партия в Благоевград.
 

 В БСП има правила, има устав и някакви принципи. За съжаление отвън , а и отвътре тези битки изглеждат доста оспорвани и ожесточени. Има обидени, има недооценени. Но не виждам нищо необичайно. Необичайното е, че избор като този на Кристиан Вигенин се превръща вече в традиция. В смисъл решенията на местните структури са едни, а централата налага други. Няма по-добър ценител на компетентност на хората от местните структури. Точно те, отдолу имат право да си избират хората, които смятат, че  могат, знаят и са компетентни, каза Аспарухов.

 

Според него бъдещият парламент ще бъде много разнороден по отношение на политическите субекти. Трябва бъдещите депутати, независимо от коя партия са, да бъдат изключително подготвени в своите свери-икономика, външна политика, право, национална сигурност и т. н. За съжаление в момента не вървим по правилния път. Трябва да се заложи на демократичните принципи , тогава и подборът на депутатите ще бъде наистина по-добър.

 

Не може да се отрече, че Вигенин има натрупан опит на международната сцена, а Евпора е нашето семейство и ние без нея не можем. Особено важен сектор са външно политическите и икономически отношения. Освен това той е член на Изпълнителното бюро на БСП , член е и на Националния съвет на партията. Предполагам, че това е основния мотив да се лансира неговото име за водач на листата в Благоевград. Идеята е на всяка цена да влезе в бъдещия парламент, допълни той. След това припомни: Преди няколко месеца имаше една остра изява на благоевградската областна структура на БСП във връзка с позицията на Вигенин по отношение на Украйна. Това явно вече  върви като последица в оценката на бившия външен министър от местните хора. Явно това натежава и членовете на БСП не гласуват за него. Смятам, че щом от 44 - 45 човека само двама души са гласували за него е достатъчно основание за човек с необходимите достойнства да се оттегли.  Аз бих постъпил така. Най-верният критерий за всеки е самооценката.

 

Бриго Аспарухов смята, че доста по-различно стоят нещата при Кирил Добрев, който по своя воля се оттегли от листите на червената партия. Той е млад човек, който спазва традициите на семейството. Не гледа на депутатското си място като на нещо, от което зависи ежедневието му.  Кирчо Добрев знае, че неговото материално положение не зависи от  членството му в БСП. Така, че за него не е трудно да каже: „Отказвам се!” и толкова. Има хора, обаче, които гледат на партията като на носител на много цели, които искат да постигнат.

 

Бившият шеф на НРС отказа да каже дали подкрепя избора на Михаил Миков за шеф на БСП. Предстои да видим какво ще направи. Знаете , че и самият Сергей Станишев започна плахо и неопитно като лидер. В крайна сметка постигна един сериозен период на управление. Става дума за 13-годишен период. От новия председател се очакват промени както в структурата, така и в дейността на партията. Това са очакванията на хората и ако те не се случват възможно най- бързо, нищо добро не ни очаква.

 

Брихо Аспарухов отрече твърденията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че и сега БСП действа в коалиция с партията на Ахмед Доган. ДПС е партията, която през последните 25 години продължава да играе своята положителна роля по отношение на гражданския мир. Но се получи една нелицеприятна картина. Доби се впечатление, че преядоха с власт. Това дразни много хора в България и то с основание. Те трябва да коригират поведението си точно в тази посока. Защото да концентрираш негативизъм към себе си с такива действия  най-малкото е неразумно. Смятам, че достатъчно социалистическата партия пострада от съжителството си с ДПС. Трябва да изчистим образа си и да покажем свое лице . Трябва да докажем, че БСП изконно е орисана да бъде морална, справедлива, социлана  и солидарна партия. Ако не успеем да върнем доверието на хората пак нищо добро не ни очаква. От нас се иска да защитим хората на труда и младите. За сега не показваме особен афинитет към това, призна Аспарухов.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5463 |21.08.2014 Бриго Аспарухов за БСП: Облякъл се Илия, пак в тия . 19| 9691 |22.08.2014 Адв. Екимджиев пред Фрог: Прокуратурата слугува на МВР . 55| 9287 |21.08.2014 Адв. Екимджиев пред Фрог: Близнашки нарушава Конституцията! . 1| 4704 |21.08.2014 Предупреждение за уволнение заради разстрела на ягуара Алонсо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads