Реклама / Ads
23| 5718 |23.08.2014 ПОЛИТИКА

Борисов срещу Миков в София и срещу Бареков в Пловдив ?

.
Битката за парламента започна и то не само между партиите, а и в самите тях. Основните политически сили трескаво редят партийните листи, но не при всички това преминава без сътресения, съобщава Нова телевизия. В момента при партиите е най-напрегнато и интересно. За съжаление по-голямата част от наддаването за листите протича при закрити врати, което логично, отваря една друга врата - тази на слуховете.
 

Според предварителните слухове, най-интересният сблъсък се очертава в столичния 25-и многомандатен избирателен район. Там със сигурност водач на листата от БСП ще бъде новият й председател Михаил Миков. А традиционно ГЕРБ излъчва там своя лидер - Бойко Борисов. Пак Борисов се очаква да поведе листата в Пловдив, а там го очаква Николай Бареков, както и икономистът Георги Търновалийски от БСП.

Любопитна е и Варна - там бившият военен министър Ангел Найденов ще си съперничи с бившия регионален министър Лиляна Павлова. В морския град ще играе отново Бареков. Всъщност БСП е единствената партия, която до момента е обявила официално повечето си водачи на листи. И единствената, в която това стана повод за публични скандали.

Червената черга пламна предизборно откъм Пиринско. Част от структурата на БСП пожела за водач Корнелия Нинова. По-малка част заложи на Емил Костадинов. Накрая всички получиха Кристиан Вигенин - наложиха им го от „Позитано" 20. Избухна бунт, който лично председателят Михаил Миков замина да потушава. „Те заявиха, че ще се съобразят с нас, но ако имаме обединение около определена фигура. Ние, това не можахме да го постигнем. И няма да се сърдим на „Позитано" този път, трябва да се сърдим на себе си", обясни областният лидер на БСП-Благоевград Юлиян Гошев. Въпреки официалното примирие, твърди се, че Благоевград не иска Вигенин. „Когато една организация не те иска, меко казано, да ходиш да правиш кампания на инат, е безумно", коментира Кирил Добрев. Самият той беше номиниран за водач в София-област. Централата на БСП обаче прецени друго. В отговор дългогодишният депутат се отказа от изборната битка. „Искам просто да дам един личен пример. В края на краищата омръзна ми от нови лица. Нови лица имаме в Пловдив-област, във Враца". А пожеланата в Благоевград Корнелия Нинова заема мястото на Добрев: „Вече съм определена от Националния съвет, водач съм на София-област".

И още един бойкот, този път в област Пловдив. Ветеранът Петър Мутафчиев се оттегли от битката. Официално - за да даде път на младите. Водач на червените там ще бъде сивият кардинал на БСП Димитър Дъбов. Но пък в Шумен скочиха и си го поискаха обратно. От „Позитано" напомниха, че последната дума за водачите е именно на ръководството и че броженията не са особена новост в редовете на левицата.
„Прекалено много драматизъм се хвърля върху случващото се в отделни региони. Подозирам, че то в някаква степен е инспирирано", отбеляза Ангел Найденов. А според слуховете на „Позитано" бунтарите вече са намерили начин за отмъщение - чрез масирано използване на преференцията, с която да пренаредят партийните листи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5927 |20.08.2014 Михаил Миков: Обединението на левицата е част от обединението на България . 18| 6082 |15.08.2014 Яне Янев подкрепя Борисов за изборите . 55| 8349 |08.08.2014 Миков отсвири Гуцанов, Янков и Костадинов; Дъбов - вечен . 64| 8941 |04.08.2014 Борисов: Радан да не търси под вола теле

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads