Реклама / Ads
35| 9940 |26.08.2014 НОВИНИ

Само във Фрог: Търсят пионка за шеф на военното разузнаване заради досиетата

.
Изстива ли столът на Веселин Иванов в служба "Военна информация"?
Не са случайни приказките за смяната на шефа на военното разузнаване. Под натиска на президента новият служебен министър на отбраната си изкриви устатата, че трябва да бъде сменен шефа на служба «Военна информация» Веселин Иванов. Отчитайки президентския указ, че не е съдействал за разкриване досиетата на агентите ни в чужбина. Това научи Фрог от свои източници, врели и кипели в разузнаването.
 
Това е според тях главната причина Иванов  да предпочете да го хулят и дори изгонят пред възможността да разкрие досиетата на 33 000 военни разузнавачи, сред които са и тези на хиляди български агенти в чужбина – наши и чужди граждани. «Ако искат това от мен, аз ще предпочета  да ми отрежат главата, отколкото да разкрия тези досиета», бе коментарът пред Фрог на един от най-известните ни военни разузнавачи.
 
Веселин Иванов бе назначен на този горещ стол по време на  управлението на военното ведомство от Аню Ангелов и ГЕРБ. Той бе първият цивилен на  този пост, но зад гърба си имаше многогодишна кариера на военен  разузнавач . Направи някои реформи и уволнения по свирката на Ньойски, но всичко бе в рамките на търпимото за българската ни действителност. И затова сега много от опитните разузнавачи се учудиха на сигналите от военното министерство, че Иванов щял да бъде  уволнен от службата. Та той не бе пипнат дори от червения министър в предишното правителство Ангел Найденов, въпреки воплите на Комисията по  досиетата. Защо сега ?

 
Отдавна се  знае за "топлата връзка" между Аню Ангелов и военния министър Велизар  Шаламанов по армейските и натовските въпроси. Едва ли старият хитър генерал не е бил запознат с гласените промени в разузнаването и от други лица в министерското  обкръжение. Откъдето и да погледнеш се вижда, че зад напъните на  служебния министър стои кадровият показалец на върховния  главнокомандващ, придобил сили и самочувствие през последните месеци. Помните ли непривично яростните думи на президента Росен Плевнелиев срещу началника на служба «Военна информация» преди време, че бави предаването на част от архива си на Комисията по досиетата. После стана  ясно, че става дума са 33 000 досиета, като хиляди от тях са на чужди  граждани, сътрудничели на службите по времето на социализма. Ето тук е  заровено кучето!
 
Представяте ли си какво ще стане с всички тези наши агенти в чужбина, ако започнат да  се четат досиетата им? Обричат се на смърт! Сред тези агенти има турци, гърци, араби, европейци, американци. Години наред българското разузнаване е работело с цели поколения на отделни семейства, които дори не са предполагали за това. Означава ликвидиране на цели фамилии.Безумието е пълно...

За шеф на  военното ни разузнаване от служебното правителство искат да сложат човек, който ще бъде иизползван като пионка и ще се съгласи  да разкрие всички тези архивни единици. Плюс това той ще бъде  циментиран за четири години и всяка следващо правителство няма да може да го пипне, а президентът ще разполага със свой човек шеф на службата.

Кой би дошъл на мястото на Веселин Иванов? Това може да е  заместникът му Митко Троански. По думите на експерти той има достатъчно опит в  службата, но едва ли ще бъде предпочетен от президентството и  министерството заради купищата кал изсипани върху него заради личния му  живот и службата в Афганистан, макар и в голям процент мръсотията да е по неверни слухове.От  старите кадри едва ли някой ще си сложи главата в торбата и  дръзне да  разкрие въпросните досиета. Остава въдицата да клъвнат някои млади кариеристи, които заради шефското място ще преглътнат и националното предателство.
 
А  най-вероятно е  военният министър да се отметне и по казуса с уволнението на Веселин Иванов и да го остави на мястото му. Така както финтира замразяването на батальона във Враца и вноските в НАТО. И така както  ще се отметне за това чужди изтребители да охраняват небето ни  и военният бюджет да стигне 2 на сто от БВП.

Да си гледа изборите, защото в Афганистан и гарнизоните не гласуват по команда...

Фрог нюз





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 5402 |25.08.2014 Ново пет! РБ можел да се коалира само с ГЕРБ . 17| 6066 |25.08.2014 Ексшефът на Пощите пред Фрог: Уволниха ме без никакво обяснение . 19| 8503 |25.08.2014 Багдасаров пред Фрог: ДПС готви мащабна кампания за гласове като през 2007 . 7| 4901 |24.08.2014 Търсят се още 1900 даскали за първия звънец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads