Реклама / Ads
14| 5644 |29.08.2014 НОВИНИ

Над 10 човека са подслушвани по модела на Касим Дал

.
Над 10 човека са били подслушвани по модела на Касим Дал. Това научи Фрог нюз от високопоставен служител в службите за сигурност.
 

По-рано днес бившият шеф на НСС Атанас Атанасов оповести, че разполага с документи, които показват, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е дал зелена светлина да се разследва Касим Дал. Това е станало след като във вътрешното ведомство е постъпила анонимка за готвено убийство на Лютви Местан и Делян Пеевски.

 

По същата схема чрез анонимни сигнали, са били следени предимно политичиските опоненти на БСП и ДПС в лицето на ГЕРБ. СРС-та поголовно са прилагани както спрямо основни функционери от партията на Бойко  Борисов, така и спрямо бивши и настоящи ченгета. За подслушването на първите основанията били анонимни доноси, докато вторите били следени уж заради съмнения, че може да разгласяват класифицирана информация. Не се изключва възможността да е бил контролиран по този начин дори и лидерът на ГЕРБ. Оказва се, че общинският съветник Орлин Алексиев е паднал в капана на службите, след като срещу него е била пусната подобна анонимка, в която се твърдяло, че се занимава с трафик на кокаин. Това дало основание на МВР не само да започне да го следи, но и същевременно да го компрометира пред обществото преди да са събрани каквито и да е доказателства срещу него.

 

Фрог научи, че сектор „Убийства” в Главна дирекция „Криминална полиция” е поел случая с Касим Дал. Всички от МВР, обаче „онемяха” за това, колко време е бил слушан Дал. Нежен мъжки глас, който прозвуча от мобилния телефон на главния секретар Светлозар Лазаров се опита да го спаси с оправданието, че е на важна среща и не може да разговаря. В същото време до него се чуха тихи указания за отклоняване на разговора. Не е изключено в ролята на бранител на Лазаров да е влязъл новият му оперативен помощник Тодор Пройчев, който доскоро беше медиен съветник на Цветлин Йовчев. Въпросите, които останаха неясни са: Колко време Касим Дал е бил подслушван?  Дали срокът от два месеца е бил удължен на четири и на какво основание? Съдържа ли анонимката информация, че едни хора са си приказвали на една маса в заведение и някой до тях дочул да се споменават някакви имена? Хубаво би било Лазаров да добие малко смелост и да отговори на тези въпроси.

Любопитното е, че пак с убийството на Пеевски, но „поръчано” от близки до банкера Цветан Василев се зае другият важен отдел в ГДКП - „Противодействие на престъпления с висока обществена опасност”. Разследването претърпя пълен провал и за цялото общество стана ясно, че МВР и прокуратурата действат изцяло по поръчка на външни фактори. Предполага се, че Касим Дал, който е опонент на ДПС е попаднал в полезрението на ченгетата именно по тази линия. Както Фрог писа преди месец, по време на предишното управление са подслушвани не само политици, но журналисти и бизнесмени с цел да бъдат притискани и компрометирани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5542 |13.07.2014 Над 220 човека тръгват по стъпките на Апостола . 19| 5297 |11.06.2014 Кадиев: Защо за личната съдба на 5 човека трябва да страдат хиляди членове на БСП? . 6| 5098 |26.03.2014 Социалисти питат подслушвани ли са . 0| 5679 |04.03.2014 До 2700 лв. заплата за шефа на подслушванията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads