Реклама / Ads
30| 11925 |30.08.2014 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Коритаров се завръща в Би Ти Ви

.
Един от най-известните български журналисти Георги Коритаров се завръща в медията, от която започна телевизионната му кариера - Би Ти Ви, съобщи „Всеки ден". Той ще има собствена рубрика в предаването „120 минути".
 
В нея Коритаров ще върти на журналистическия си шиш по един събеседник и ще прави кратък анализ на събитията от изминала седмица. Публицистичното шоу с водещ Светослав Иванов набра завидна скорост и стартира втори сезон в началото на септември, но вече няма да се излъчва в събота, а в неделя, на мястото на „Нека говорят". Коритаров бе и едно от имената, спрягани за водещ на отишлото в историята предаване, когато Росен Петров го напусна, за да се влее в редиците на Бареков. В крайна сметка обаче преговорите между него и продуцентите от „Дрим тийм" не са довели до резултат и Петров бе заменен с Жени Марчева и Михаил Дюзев. През 2003 г. в сутрешния блок на Би Ти Ви Коритаров правеше 30-минутни интервюта с актуален събеседник, а рубриката му бе съвместна продукция с радио „Свободна Европа" и се казваше „Блиц".

Освен с интервютата, които бяха истинско изпитание за гостите му, журналистът стана особено популярен и с изказването си за липсващата му масичка в студиото: „Така се почва, малка масичка се взима, после столът и накрая победа на здравите сили", с което намекна за вече съществуващ проблем с телевизията. В началото на 2004 г. предаването бе спряно, след като договорът му не бе подновен. Дни по-късно на дискусия за свободата на словото Коритаров съобщи, че отношенията му с Би Ти Ви са били като тези между САЩ и СССР, разказа и как шефовете на медията са поискали от него да подпише анекс към договора си, според който е длъжен да се съобразява с редакционната политика на медията.

Той трябвало да съобщава предварително темата и госта си. Журналистът намекна и за съществуването на забранителен списък с гости. Година по-късно Георги Коритаров стана водещ на сутрешния блок на Нова телевизия, заедно с Лора Крумова. Напусна и тази медия през 2008 г., защото бе обвинен, че е изнудвал шефа на „Лукойл" Валентин Златев за голяма имотна сделка. От 3 години журналистът е водещ на предаването „Свободна зона" по „Тв плюс". Въпреки новата си работа в Би Ти Ви обаче ангажиментът му към кабеларката остава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 12659 |01.02.2012 "Море от любов" аут от БТВ, Меглена Ангелова се завръща . 20| 11243 |15.02.2011 "Часът на Милен Цветков" се завръща по Нова . 17| 8322 |16.08.2010 След масец княз Кардам се завръща у дома . 6| 11989 |22.05.2010 Мехмед от "Перла" се завръща по bTV

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads