Реклама / Ads
76| 6214 |31.08.2014 НОВИНИ

Росен Петров: Ще осигурим 1 милион работни места

.
„Дори да звучи прекалено амбициозно, обещанието ни да осигурим 1 милион работни места за два мандата не е лъжа”, заяви в „Събуди се” Росен Петров, който е зам.-председател на „България без цензура”.
 
По думите му разликата между него и някой класически политик е, че той не е бил във властта, не е заемал отговорни решения. „Това не са предизборни обещания. Знам, че хората трудно ще ни повярват, особено след 25 години лъжи”, допълни той. Тези работни места ще бъдат осигурени в секторите земеделие, туризъм, лека и хранителна промишленост, високи технологии.

Според него, за да се осигурят 1 милион работни места бизнесът трябва да бъда оставен на спокойствие. „Отварянето на магазин е по-сложно отколкото отварянето на военна база в Америка”, каза зам.-председател на „България без цензура” и добави, че политическият и административен рекет върху бизнеса трябва да престане.

Той обясни, че това ще става чрез закони, които да позволява бизнесът да ги отваря.

„Ние бяхме обещали три неща. Първо, че правителството на Пламен Орешарски ще си отиде след евроизборите и то си отиде. Второ, че закон за чисти ръце. Поправката за това миньорите да се пенсионират на 45 години е внесен, както и законопроекта за задължителното гласуване, който също е внесен”, аргументира се Петров.

По думите му трябват решителни реформи. „Ефектът от последната година управление и онова, което се случи на февруарските протести, е това, че обществото вече не е търпеливо. Който и да дойде на власт, от него ще се иска изпълнение на обещанията”, каза той.

Относно закон за чисти ръце Петров заяви, че всички ще бъдат подложени на тази операция, включително самите те. „Трябва да се реже не живо месо от народа, а живо месо от олигарсите и партиите”, добави той.

За случая КТБ Петров заяви, че реакцията на БНБ е била неадекватна. „За три дни те изнесоха три различни версии”, каза той и добави, че няма човек в България, който да знае какво става в банката. 

Петров заяви, че не познава Делян Пеевски и Христо Ковачки, а веднъж е интервюирал Цветан Василев. 

„В предизборната си кампания няма да използвам личностни нападки, тъй като 25 МИР има много по-големи проблеми от това ние да се обиждаме един друг”, каза той и допълни, че ще води позитивна кампания. На въпрос с кого се вижда „България без цензура” след изборите, той отговори, че се виждат с този, който ще изпълни програмата им.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6662 |29.07.2014 Красимир Петров: Такъв рапорт не е минавал през мен . 19| 5274 |24.07.2014 Росен Плевнелиев: Поставям три въпроса за решаване от парламента . 102| 6697 |27.05.2014 Росен Петров: Борисов не е Херкулес, а колос на глинени крака . 0| 10157 |14.05.2014 Запорираха имущество на Росен Чолов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads