Реклама / Ads
9| 6006 |01.09.2014 НАРОДЕН ГЛАС

К. Дал: Няма да убивам Местан и Пеевски, свалете им охраната

.
Касим Дал
Не знам по какъв начин съм бил опасен, според разследващите, за да започне следенето ми, компетентните органи трябва да отговорят на тези въпроси, заяви по БТВ Касим Дал. Изявлението той направи по повод казаното миналата седмица от ген. Атанас Атанасов, че Дал бил подслушван от МВР и ДАНС по подозрение, че готвел покушения срещу Местан и Пеевски.
 
В петък следобед Дал и Атанасов отишли на среща със служебния премиер Георги Близнашки. Присъствал и министърът на правосъдието. Още отсега мога да ви предположа, че ще кажат че всичко е законно, каза Дал и посочи, че в последните 14 месеца имало множество атаки срещу хора на обществени позиции и той също бил сред тях.

Аз знам какъв ще бъде отговорът, защото този, който е подписал това нещо, главният секретар, е същият като поръчителите, каза още Дал. Хората, които знаят за такива нередности, нека да се обърнат към нас. Когато влезем в парламента, ще сформираме комисия и ще разследваме подобни случи, обясни още той.

Разгласяването на случая не е ПР акция в полза на Реформаторския блок на гърба на ДПС. Цялото задкулисие отвлича вниманието. Аз мога да кажа, че ние от Реформаторския блок сме готови да почнем на чисто и наистина да спрем това задкулисие, обеща Дал.

Охрана на Лютви Местан била назначена заради въпросните данни за покушение. Дал заяви, че не планира никакво убийство и това са глуости, затова охраната на Местан трябва да бъде свалена и да не се харчат пари на данъкоплатците.

По повод евентуална коалиция между ГЕРБ и реформаторите Дал каза, че обещанието за 10 заместник-министри мюсюлмани от страна на Бойко Борисов не било достатъчно. Толкова ли не можа един мюсюлманин да оглави листите. Един ли толкова няма, даже великият Вежди, да не оглави една листа? Не може така. Тези хора искат доверие, за да дадат доверието си, каза още Дал.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5549 |07.04.2014 За хиляди деца пак няма място в детските градини . 4| 5772 |09.04.2014 "България си ти!": Г-н Дангов, няма да ни откажете да раздаваме храни на нуждаещи . 109| 12081 |02.03.2014 Прорицателят Селенте: Руснаците няма да се оттеглят и сантиметър, Русия не е Ирак . 234| 17690 |25.02.2014 Открито писмо на една българка до Лютви Местан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads