Реклама / Ads
31| 8514 |02.09.2014 ПОЛИТИКА

Андреев: До каквото и да се докосне ДПС, идва Армагедон

.
Методи Андреев
Ще има битка на идеи, заяви по БТВ Методи Андреев. Попитали го дали би се съгласил направо от изборния щаб, от Цветан Цветанов и Андреев казал, че ще бъде такъв, какъвто хората го познават. Бил съм в голямата политика в едно по-романтично време; сега е по-сложно, но в политиката човек трябва да запази лицето си. Тя не е за цял живот, обясни той.
 
Не вярвам, че ще се откажа от депутатско място, но ако ДПС влезе във властта, може да има такава ситуация, обясни Андреев. Олигархичните партии са много вредни, има бездна между лидерите му и обикновения им електорат.

Според Андреев прехвърлянето на фирми на други лица заради депутатстването било демагогия. Той имал малка проектантска фирма, която не работела почти и сега трябва да прехвърли на свой близък. А би трябвало фирмата да остане, но да спре да работи и да няма обществени поръчки през нея, каза Андреев. И поиска бизнес и политика да се разграничат ясно.

Целта на хора като мен е това, което знаят и са го почувствали на гърба си, да го споделят и променят. Винаги съм критикувал и ГЕРБ. Една партия, когато се развива, има право да прави своите грешки. У ГЕРБ има потенциал, посочи Андреев. Задкулисна сделка означава да се оставят компрометирани хора на ДПС да управляват, за оставят обръчите им от фирми. Но ГЕРБ имат горчив опит, че там, където ДПС се е докоснало, има Армагедон. Въпреките закачките от РБ, ГЕРБ едва ли ще допусне тази грешка. Крадецът вика дръжте крадеца - това са приказките на БСП за връзките на ГЕРБ и ДПС - това е несериозно, каза Андреев.

Не ме блазни да ставам вътрешен министър, обясни той. В КТБ са концентрирани интереси на съдебна система и куп други неща. Сега, ако имаме държава, тя трябва да удари с цялата си мощ хората, които източиха КТБ. Хората, които протестират, са абсолютно прави. Това е бомба със закъснител. Държавата трябва да върне малкото справедливост, която хората трябва да получат. България трябва да направи платинен регистър на фирмите, които са чисти и имат доказан произход, предложи Андреев и посочи, че това се прави в цял свят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 82| 8252 |02.04.2014 Борисов: Всеки говори каквото си иска за позицията ни с Русия . 84| 15396 |15.05.2012 М.Андреев: Синята коалиция днес е гей брак, неполезен за десните . 74| 7739 |26.03.2011 М. Андреев: Симеон става изключително сериозен кандидат за президент . 36| 7932 |15.01.2011 М. Андреев: Първанов има ресурс за СРС-та

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads