Реклама / Ads
7| 4481 |02.09.2014 НОВИНИ

Бъчварова отрече, че ще е вице на Бойко

.
Румяна Бъчварова
Преференциалният вот предполага някаква свобода на избирателите, но в ГЕРБ ситуацията е такава, че заради това, че хората се познават добре и вече са участвали в предишни кампании, с малки изключения, желанието е да бъдат привлечени повече гласове, а не да се размести самата листа.
 
Това за мен е уникалната разлика между листите на ГЕРБ и листите на останалите партии, каза по БНР Румяна Бъчварова, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и водач на листата в 24-ти многомандатен район.

Конструктивна за мен означава кампания, която да покаже смисъла от това да се гласува за една или друга политическа партия и то заради политиките, защото този модел, който беше през последната година и половина на управление, в който разликите се размиваха, не беше ясно кой какво предлага, изключително допълни напрежението, което съществуваше. От позицията на ГЕРБ мога да кажа, че ние имаме много ясна програма и много ясно послание към избирателите. Очакваме на тези избори да се търсят алтернативите на досегашното управление. Имам предвид, например, всяка партия да каже за какъв тип данъчна политика е, как ще напълни бюджета, да каже как ще помогне на българския бизнес, защото ключът към всеки един от останалите проблеми е в осигуряването на растежа и по-доброто състояние на икономиката. Тук трябва да имаме ясно разграничение, каза още тя.

Бъчварова отрече и вчерашната информация, че ще бъде вицепремиер в следващото правителство: Много е нелепо това, което вчера излезе. Мога да ви уверя, че не се водят разговори, ако ГЕРБ спечели, кои ще са министрите? Може би Борисов мисли за това, но ние в момента се занимаваме с програмата. Личните ми усилия са насочени към това да имаме ясна програма и работим по всички сектори.

По отношение на съмненията за негласна подкрепа за ГЕРБ от ДПС, Бъчварова коментира: Интерес от това има БСП, която беше година и половина в коалиционни отношения с ДПС, защото си представят, че ще съберат вота от недоволството на тяхното управление и да подменят причините за това, че то се струти толкова скоро. Няма договорки. Ние сме съсредоточени върху изборната кампания и имаме желание да постигнем мнозинство, за да имаме стабилно управление.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6203 |13.08.2014 На петия работен ден вицепремиерът замина на почивка . 3| 5291 |08.08.2014 Вицепремиерът Х.Иванов: За три месеца не се прави съдебна реформа . 27| 5410 |05.08.2014 Румяна Бъчварова: Изисква се мъжество, за да се включиш в кабинета . 22| 4810 |26.07.2014 Вицепрезидентът отрече, че ще е служебен премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads