Реклама / Ads
4| 5065 |12.09.2014 НОВИНИ

Учен: Повечето Е-та увреждат ДНК-то ни

.
Повечето от разрешените Е-та в храните увреждат ДНК-то ни. Това , каза в „Здравей, България” доц. Георги Милошев, ръководител Лабораторията по молекулярна генетика към Института по молекулярна биология на БАН и преподавател в Биологическия факултет на СУ.
 

По думите на експертът това не означава, че ще се разболеем от рак, но в молекулярната биология се знае, че всяко увреждане на ДНК-то е опасно. „Въпреки че клетката има възможност за поправки на тези увреждания, то е опасно”, категоричен беше доц. Милошев. „Е-тата са много. В някои храни те са дори 1000 пъти повече от разрешените стойност”, заяви още той. Опасните Е-та се съдържат в консервираните храни, тортите, цветните бонбони и други храни. „Изследването не трябва да всява паника в потребителите, защото не е изследвано времето, в което трябва да се натрупа съответната концентрация, за да се постигне негативен ефект”, обясни доц. Милошев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5665 |03.08.2014 Венцислав Василев: Повечето от спасените хора са мокри до кръста . 9| 5537 |23.09.2013 Повечето имигранти през Турция не са сирийци . 17| 5891 |29.05.2013 М. Радев: Повечето министри са наложени на Орешарски . 80| 13484 |27.05.2013 Повечето министри вече са ясни – ето ги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads