Реклама / Ads
51| 11510 |14.09.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Кеворкян: Сакскобургготски направи уникална сделка-короната срещу имотите

.
На стара лента на Кеворк Кеворкян в предаването "Дикоff" бе показан разговор на големия журналист със Симеон Сакскобургготски от февруари 1990 г. в Мадрид. В него Царя споделя, че дядо му Фердинанд е смятал, че синът му Борис II не е бил на висота. По думите му Фердинанд му е завиждал, че е бил по-популярен и обичан от народа. Накъде клони с приказките си Царя още тогава?
 
В интервюто Симеон Втори признава, че не се е срещнал с дядо си след връщането си в Европа през 1949 г., тъй като Фердинанд е починал през 1948 г.

В предаването на Сашо Диков по телефона се включи Кеворкян, който каза, че тогава Симеон е бил много по- ясен, отколкото по-късно в България. Журналистът определил пасажа от разговора за дядо му като битов, но по-късно разбрал, че не е. "Сега, от дистанцията на времето, видях в това интервю нещо, което до този момент ми е убягвало. Когато Симеон говори за Фердинанд, става ясно, че вече е имал планове да се върне в България. Той критикува дядо си, защото знае, че народът тук не го обича и се дистанцира от него. Симеон направи уникална сделка - короната срещу имотите. Навремето казваше, че няма никакви претенции към България, а днес ще съди България в Страсбург", каза Кеворкян в коментар към уникалното видео от 1990 г.

"Тогава Царя беше много словоохотлив, а в последствие ставаше все по-обран и неясен. Той попадна директно в окото на бурята в България и се стресна. През 90-та година му споменах, че западните медии го наричат "кротко незабележим", той действително е такъв, но вече е кроял плановете за връщането си в България", допълни Кеворкян.

Кеворкян припомни случката на Фердинанд с градинаря и ябълката, с която той запушва устата му, с която му казва, че народът го обича. "Симеон прави лека дистанция /б.р. от дядо си/ . Значи той има помисъл за връщане.", каза още журналистът.

По-късно в друго интервю Симеон Втори казва, че няма никакви претенции към България. Но в близко бъдеще може да започне и да воюва с България. Той е грижовен за архивите на България, но е по-грижовен за себе си, не скри съмненията си  Кеворкян.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6209 |14.09.2014 МОСВ бие тревога: Преливат Огоста, Тимок, Искър, Вит, Марица, Места и Струма . 2| 5712 |14.09.2014 Порои застрашават с аварии 78 язовира . 64| 6974 |13.09.2014 Северозападът изригна: С хеликоптер лесно се пътува и не друса . 0| 5409 |13.09.2014 С "човешка верига" отбелязваме Деня на първа помощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads