Реклама / Ads
41| 4898 |15.09.2014 НОВИНИ

Местан се оплака от дискриминационна политика

.
„Г-н Президент, обърнете внимание на назначения от вас служебен кабинет да спре с политическите уволнения". С този призив лидерът на ДПС Лютви Местан откри предизборната кампания в Плевен. ДПС ще отговори на политическите уволнения с много мощна подкрепа за партията на изборите на 5 октомври, убеден е лидерът на партията.
 

Той попита риторично дали има реваншизъм по отношение на кадрите на ДПС и се оплака, че служебният кабинет е уволнил четирима директори на областни дирекции по земеделие заради принадлежността им към партията. "През последните няколко седмици наблюдаваме нещо, за което не бяхме се разбрали при президента на републиката Росен Плевнелиев", заяви Местан.

Местан е изказал позицията си по време на консултациите при президента, че предишното управление е било проблематично, защото не е имало ясно парламентарно мнозинство от минимум 121 депутати.

"Националният интерес изискваше да намерим формулата за едно много по-стабилно управление, за да преминем от политическа криза плавно към политическа стабилност. Но текстът на становището от Консултативния съвет при държавния глава не спира до тук. Там има едно продължение, в което се подчертава, че трябва да има плавен преход към стабилност без реваншизъм", обясни Местан.

"Като председател на ДПС на всеки акт на дискриминиране ще отговарям с още по-сериозно отваряне на партията, точно обратното на дискриминационната политика. В тази българска партия има място за всички – и за турци, и за българи, и за роми, и за цигани, и за християни, и за мюсюлмани, за целия букет от етноси, които живеят в милата ни родина. И обвиненията към ДПС, че сме етническа партия, не почиват на никакво реално основание", отсече Местан.

Той добави, че е "достатъчно само да видите каква листа стои зад гърба ми. 15 водачи на листите на ДПС са етнически българи. Имаме двама роми, които не са писани на 9 и 10 място ей така, а водят листи на ДПС и ще станат народни представители.

"Етническата" партия ДПС остана в кривото огледало на анти-ДПС страстите. Само който не иска да погледне истинската същност на ДПС, няма да е в състояние да види истинския образ на тази партия. ДПС не е проблемът на България, не е проблемът на българската демокрация, ДПС е важен фактор за решаване на проблемите на българската демокрация", заяви Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5078 |14.09.2014 Местан: Обсъдихме с президента Ердоган ДПС като ресурс на България . 33| 5816 |14.09.2014 А. Райчев:Срещата на Местан с Ердоган- събитие на годината . 95| 10881 |04.09.2014 Д-р Тренчев пред Фрог: Станишев и Местан бяха регенти, Чобанов - недоразумение . 30| 4774 |01.09.2014 НСО: Животът на Местан е в опасност ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads