Реклама / Ads
18| 9319 |15.09.2014 НОВИНИ

Фрог научи: Горското купува гласове за ДПС

.
архив
Горското стопанство в Благоевград вместо да си гледа работата, се занимава с избори, алармират служители пред Фрог. Получило е поръчение от ДПС да осигури по 30 гласа на парламентарния вот. Ако задачата не се изпълни, ще последват уволнения.
 

Уволненията в системата вече са започнали. Хората, които били назначени преди 2 месеца, били отстранявани защото били кадри на БСП, разказват местни социалисти.

 

Чистката в сектора всъщност започна веднага с поемането на служебното правителство. Зам.-земеделският министър Георги Костов, който заемаше този пост по времето на ГЕРБ, освободи от работа директора на агенция по горите Григор Гогов. Уволнението стана в първия ден, в който седна в министерското кресло. Пред журналисти Костов посочи като мотив, че имало протести заради природните паркове.

 

На 14 август т.г. Фрог нюз потърси министъра за разяснение как се уволнява някого след като не е запознат с работата му, но цял месец отговор не бе даден. В писмото до Костов медията попита в човешките възможности ли е да се открият злоупотребите на хората в горския сектор за един ден. Зам.-министърът продължава да мълчи.

 

От своя страна уволненият директор на агенцията коментира, че не е имал разговор с Костов, в който да му се посочат грешките. Ето какво каза още бившият горски шеф. 

 

Георги Костов ме отстрани още с встъпването си в длъжност като зам.-министър. Много добре се познаваме двамата в личен план, но никога не съм работил с него. Моята представа за нещата са диаметрално противоположни на неговите. Той направи закон за горите през 2011 година, който не предлага най-доброто. Неговата философия не отговаря на моята за стопанисването на горите. Голяма част от проблемите в сектора идват от този закон. Не може на една институция да възлагаш да контролира, при положение че 3 последователни години се намалява бюджета й и тя няма никакви лостове, с които да си изпълнява функциите. По отношение на охраната на горските територии почти никой не го еня. Виждате какво се движи по пътищата на България – камиони с дървесина и камиони със зърно.

 

На въпрос основателна ли е забележката на Костов по отношение на природните паркове, че не са стопанисвани добре по време на управлението му, Гогов отговори: Трудно някой може да реши проблема с тях. Безобразията там са невероятни. Някои личности се бяха впили в парковете Странджа, Българка... Извършват се наистина безобразия. Не знаете какви пари се харчат там. Изпълнителна дирекция на агенцията по горите трябва да узаконява тези разходи. Има една клика от еколози, които добре си преживяват на гърба на горската система. Броенето на делфините и направата на изкуствения остров до Поморие нужни ли бяха?! Голяма част от проектите, които са били защитавани по ОП „Околна среда” са безсмислени. Опитахме се някои от тях да спрем. Как си представяте пътека по клоните на дърветата?! Това беше проект за огромна сума, който успях да спра. Бюджетът на агенцията е около 30 млн. – централното управление, районните дирекции..., а природните паркове управляват 59 млн. под формата на проекти и някой трябва да им ги узакони, разясни далаверите в сектора Григор Гогов.     

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5081 |15.09.2014 Химик пред Фрог: Киселото мляко не помага на пияните . 13| 5822 |15.09.2014 Само във Фрог: С 2000 души увеличавт щата на МВР заради битовата престъпност . 16| 6326 |12.09.2014 Първо във Фрог: Прокуратурата дири виновните за смъртта на Емил Шарков . 13| 5213 |11.09.2014 Полицията в Бургас пред Фрог: Убиецът на бебето Красимира е с 0,63 промила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads