Реклама / Ads
3| 7028 |16.09.2014 НОВИНИ

Дъжд дави половин България. Още ще вали

.
За днес е обявен оранжев код за дъжд за шест области в страната и жълт код за дванадесет. Предвид динамичната метеорологична обстановка, както и действието на нарушители на естествения режим на реките, съществува риск от локални, внезапни наводнения, съобщава пресцентърът на Министерство на околната среда и водите.
 
По данни и прогнози на НИМХ, в шест области за вторник е обявен оранжев код за дъжд: Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Пазарджик и София – област. Жълт ще бъде кодът за дъжд в дванадесет области – Видин, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Перник и София-град. През нощта срещу вторник и утре през целия ден ще има нови валежи. Обявен е оранжев код на места с очаквани сумарни количества между 30 и 40 л/кв.м. Валежи ще има и през следващото денонощие. Оранжевият код алармира, че времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи. В дванадесет области за утре е обявен жълт код за дъжд, като през целия ден, ще има нови валежи.

През нощта три екипа на звеното за аварийни дейности на Столична община, заедно с тези на „Пожарна безопасност и защита на населението” са работили по сигнали, получени във връзка с валежите над София. Получени са и е отреагирано на 7 сигнала. Екипите са отводнили участъци на улици и къщи с образувало се завиряване в с.Мрамор и Нови Искър, съобщи пресцентърът на Столична община. Екип на аварийното звено на Столична община проверява оттичането при Южната дъга на околовръстен път. Общинските язовири се изпускат контролирано. Дежурни по районите извършват постоянни проверки на нивата им. Продължава постоянното наблюдение на водните обекти – коритата на реките, язовири и критични участъци във връзка с продължаващите валежи над София. Това е разпоредено със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.Към настоящия момент вследствие на валежите нивата реките са завишени с 10-20 см, което е в границите на допустимото. В момента градският транспорт е в движение по редовните си маршрути.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7477 |15.09.2014 Дъжд наводни Пазарджик . 0| 4365 |06.09.2014 Чардафон превзе Пловдив въпреки дъжда . 0| 4712 |06.09.2014 Силен дъжд в 8 области . 0| 4622 |06.09.2014 Частни уроци за матурата на половин цена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads