Реклама / Ads
19| 9320 |16.09.2014 ИНТЕРВЮ

Проф. Иванов: Народът вади пари да го лъжат

.
Проф. Петър Иванов
Предстоящите избори са излишни. Знам кои са хората, които ще влязат в парламента. Защо да избираме! Водачите на листите на най-големите партии са в парламента. На практика, ако за водач на 25-ти район сложат магаре от ГЕРБ или БСП, то и него ще го изберат. Трябва да има смяна на цялата политическа система, на Конституцията, лустрация трябва да има. Докога ще ни управляват ДС?! Докога ще ни управлява политбюро?!, възмущава се проф. Петър Иванов.
 

Интервю на Даниела Николова

 

Проф. Петър Иванов е заместник - председател на Центъра за демографска политика в България. Член на надзорния съвет на Националната агенция за помирение и арбитраж, университетски преподавател и ръководител на катедра "Психология" във Великотърновския университет.

 
 

- Проф. Иванов, как да разберем, че насреща си имаме политик лъжец?

- Митоманията е обсебила българската политика в най-голяма степен. Всички политици демагогстват, лъжат... Лицемерят когато общуват с широката публика. Има много белези, които показват, че лъжат. Бягащият или фиксираният поглед, честото мигане, каменната физиономия, изпотяването, зачервяването са част от признаците за неискреността на кандидатите за парламент. Правил съм проучване за президентската кампания през 2011 година и с един хронометър засякох колко пъти мигат в минута. Според приложната психология нормално е човек, който лъже до 30 пъти в минута да мигне. Ако мигането е над 70 пъти това вече е патология. Става дума за маниакална склонност към лъжата. За всичките кандидати за президенти бяха установени много високи показатели на лъжите. Един обещава 1 млн. работни места, при положение че безработицата е 300 000. Друг иска да построи атомни електроцентрали, при положение че българското население се е стопило от 9 млн. на 4 млн. Според прогнозите на НСИ няма никаква промишленост, няма никакви консуматори на ток. Токът, който произвеждаме, го продаваме 2-3 пъти по-евтино навън, отколкото го продаваме на българските граждани. Искат да строят електроцентрали, за да вземат комисионни за тази работа.

 

- Да вярваме ли на социолозите?

- Те са другите лъжци. Платените социолози лъжат на поразия и затова са баснословно богати – имат имоти с голф игрища например. Тези пари получават от партийните субсидии, които са десетки милиони. Става така, че народът плаща с данъците си да го лъжат. На изборите през 2001 година по публикувани прогнози на агенцията „Алфа рисърч” трябваше червените да спечелят 107 места, а жълтите – 49.  Реалността обаче се оказа съвсем друга – само 48 места за червените и 120 места за жълтите. Получава се, че агенцията лъже със 140 % и не й мига окото. В западния свят, ако социологическа агенция излъже с 1-2 % повече от статистическата грешка, това се счита за извършена измама и се закрива социологическата агенция, а социолозите стават шивачи или масажисти. А при нас те продължават да правят анализи. На изборите за президент същата агенция посочи 43% за Петър Стоянов. За голямо нейно учудване агент Гоце трябваше да има 2 пъти по-малко гласове, а той спечели. Сега се прогнозира 32% за ГЕРБ, 22% за БСП. Те изгониха с камъни тези хора, а изведнъж получават най-голямото доверие. На изборите за европарламент за партията на генерала от село Банкя до урните стигнаха 1/3 от 35-те процента гласували. Това прави 10%. Можем да си направим сметката, че от тези 10% имаше голям процент купени гласове и голям процент отрицателен вот – гласуваш за ГЕРБ, защото да речем мразиш например комунистите или турците. Така стават 5% хората, гласували за ГЕРБ. Как тогава считаш това за бляскава победа, като 95% не те искат във властта?! Това се отнася и за ДПС и БСП.

Бойко Борисов пак ще управлява държавата с „тоз простия електорат”, както нарича хората. Ще слага за министър един Вежди Рашидов, той пък ще псува на майка българската нация, ще сложи агента от музеите, който говори, че народът е шибан. Не знам, не знам накъде отиваме. Предвид демографските тенденции на всеки час намаляваме с 8 души. Какво става с нас?! Много е правилно, че младите хора бягат от България. Какво да правят при братя Галеви, при хората от ДС. В Светия синод от 15 владики 13 са полковници от ДС. Кой знае какви доклади е писал и сега ще ми говори от амвона, включително и патриархът, за божията справедливост, за любовта между хората.

 

- Има ли шанс статуквото да се промени?

- Предстоящите избори са излишни. Знам кои са хората, които ще влязат в парламента. Защо да избираме! Водачите на листите на най-големите партии са в парламента. На практика, ако за водач на 25-ти район сложат магаре от ГЕРБ или БСП, то и него ще го изберат. Трябва да има смяна на цялата политическа система, на Конституцията, лустрация трябва да има. Докога ще ни управляват ДС?! Докога ще ни управлява политбюро?! Докога ще ни управляват децата на политбюро и снахите?! Нямаме нови политици – гардът на Тодор Живков ли е новият политик?! Реформаторът Кунева ли, която е снаха на Пръмов, член на политбюро?!

 

- Разговорът ни започна с лъжите на президентите. Кои са най-големите лицемери?

- Калфин най-много лъжеше на президентските избори. Много хитър човек. За сегашния президент не ми се говори изобщо. Той е случай, който не се нуждае от коментар. Снимката, която Кеворкян показа, на нея Плевнелиев така раболепно гледа Барак Обама... Тази снимка обиколи целия свят. И жена му не харесва президента...

 

- Какво ще кажете за служебния премиер?

- Какъв е Близнашки?! Всеки го знае – „чугунен комунист”. Ориентира се правилно в обстановката, сложи кадри на ГЕРБ и сега чака като дойдат на власт да му се отблагодарят.

 

- Накъде вървим...?

- 9 промила отрицателен прираст, по-голяма смъртност от Сирия, емиграция 2 млн., изнесен е генофондът ти. Населението се циганизира, новородените ромчета са 50%, а 55% са новородените, които нямат за майчин език българския. След 20-30 години няма да ни има. НСИ крие етническата структура и не казва колко са циганите. Убеждават ни, че циганите намалявали с 14% за 10 години. Това означава, че всяка майка циганка има най-много по 1 дете, което е лъжа. Институциите лъжат, БАН лъже, НСИ лъже, социолозите лъжат... Даже мъртвите души, които са вкарани вътре, съществуват. Сега казват, че нямало мъртви души. Е, как да няма, като населението на България е 6 млн. и 900 хил., а избирателите 7 млн.?! Няма ли сред тях деца и юноши под 18? Фантомите фигурират постоянно и държавата ни лъже за тях. При това положение евродепутатите не трябва да бъдат 17, а 15, защото са увеличени с оглед мъртвите души, всички европейски проекти, касаещи инфраструктурата отчитат броя на населението. Ако се прави канализация някъде, ще се дадат пари съобразно броя на населението, което ще я използва. Като включват мъртви души, крадат пари от европейските данъкоплатци. В здравеопазването мъртвите души са около 1 млн. Това означава 1 млн. профилактични прегледи. Къде отиват тези пари от Касата?!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 13580 |14.07.2014 Проф. Пл. Павлов: Нацията няма да издържи радикална терапия . 4| 13014 |22.04.2014 Проф. Петър Стефанов: Чудо ще е Цариградско шосе да се ремонтира до 25 май . 2| 13988 |06.03.2014 Проф. Николай Петров: Упойката е критично състояние . 35| 24017 |03.03.2014 Проф. Пл. Павлов: Няма по-поразен народ от българския

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads