Реклама / Ads
46| 9241 |16.09.2014 НОВИНИ

Миков: Цели се Апокалипсис преди изборите

.
Не бяха предприети нужните мерки, за да бъде спасена КТБ. Целя истината и позицията на БСП. А тя беше срещу банкова ваканция.
 
Това каза председателят на БСП Михаил Миков в „Лице в лице” по бТВ. Според Миков се целяло създаване на апокалиптична картина в страната преди изборите. Не бяха предприети необходимите мерки за оздравяване на тази банка от управителният съвет на БНБ и квесторите, посочи лидерът на БСП. Тезата за затваряне на банките и създаване на апокалиптична картина беше поддържана и от ГЕРБ, и от ДПС, твърди Миков.

По думите му нужно е ясно и бързо прилагане на закона, за да бъдат защитени интересите на служителите и абсолютно ненатоварване на данъкоплатците. Кога най-сетне ще се установи действителното състояние между пасиви и активи на банката, запита социалистът. Според него е нужно бързо прилагане на закона, за да може да бъдат подсигурени вложителите.

Падането на правителството беше в следствие на заетата позиция от ДПС и натрупани негативи от правителството на Орешарски. Според Миков случващото се в КТБ не е целяло допълнително разклащане на управлението.

Искаме доверие и подкрепа от хората. Ние не искаме власт. Властта я искат от ГЕРБ. Искаме да продължим политиката за обикновения човек. Дори и в опозиция може да се прокарват политики, уверен е той.

Според Миков до последно няма да се знаят нагласите за изборните резултатите. Социолозите понякога дават прогнози, които никога не се случват, коментира той.
Нерешителните действия на кабинета Орешарски спрямо проекта Южен поток са ощетили бюджета с около 300 млн. лв. Те трябваше да постъпят тази година от държавния бюджет, не да се чудят къде са приходите от бюджета. Със забавянето му във времето проектът се забавя, подчерта Миков. „Хем го забавяме, хем го оскъпяваме“, недоумява първият в левицата.

Относно срещата на Реджеп Ердоган и Лютви Местан Миков смята, че очевидно случилото ще повлияе на предизборните нагласи. Самият акт на това посещение има момент на провокация. Може да означава много неща, например опит на ДПС да покаже на своите избиратели стопляне на отношенията на партията с турската власт.

Сергей Станишев не се е отдалечил от партийната политика, категоричен беше Михаил Миков и покани водещата Цветанка Ризова да минава по-често на „Позитано” 20 и сама да се увери.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5548 |16.09.2014 Миков: Няма да успеят тези, които опитват да разбият лявото единство и БСП . 87| 4992 |15.09.2014 Миков: Бедна България трябва да гласува за левите, за да осъществим социалните ангажименти . 4| 5343 |12.09.2014 Смениха целия борд на БДЖ . 14| 4653 |07.09.2014 Михаил Миков: БСП я има в опозиция и на власт, с успехи и грешки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads