Реклама / Ads
3| 3713 |17.09.2014 НОВИНИ

Обръщение на председателя на БСП Михаил Миков към софиянци по случай празника на столицата

.
Уважаеми съграждани! Днес столицата на България има своя празник, посветен на великомъченица София и дъщерите й Вяра, Надежда и Любов. Днес е вашият празник като жители на София. Искам най-напред да ви пожелая много здраве и силна воля за по-добър и справедлив живот за всички!
 
Днес, когато вниманието ще бъде насочено нъм големите инфраструктурни проекти на града, които някои тълкуват като единствено значимо, аз бих искал да ви предложа и други идеи. Знам, че София е прекрасен град и може да бъде наистина добър и сигурен град, в който децата ни  да играят навън още по-спокойно и безгрижно, в който  по улиците да има повече усмихнати хора. Длъжни сме да обичаме по-силно своята столица и да живеем като общност, която се грижи за нея. Убеден съм, че в София има място за повече вяра, надежда и любов. Празникът трябва да ни носи и усещането за празник на жителите му.

През последните 25 години столицата не само расте, но наистина и не старее. Бяха построени нови квартали, паркове, бизнес центрове, молове.... София успя да запази и усещането за античен град, бяха разкрити и станаха достъпни за жителите и гостите на столицата много археологически находки. За жалост не навсякъде се подобриха условията за живот, социалните разлики на някои места се задълбочиха. Не мога да отрека и проблемите в здравеопазването, образованието, дупките по пътищата в повечето квартали. В празничия ден не е уместно да се говори за недостатъци и проблеми, но знам, че ние имаме визия как да направим нещата по-добри.  

Всеки от нас има правото да избере дали след всички тези години заслужаваме още дясно управление на финансови рестрикции, на градове с лъскави фасади, в които живеят недостатъчно щастливи хора. Или пък можем да потърсим друго развитие, в което да съчетаем икономическия растеж с усещането за социална справедливост, в което ще има по-малко бедност и равни възможности?

Знам, че не само хората трябва да обичат градовете си, но и градовете трябва да обичат своите хора. Ние, от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, можем да превърнем това в наш национален приоритет! Можем да направим това само заедно. Затова е необходима и Вашата подкрепа на предстоящите предсрочни парламентарни избори!

Честит празник, софиянци!

Искрено Ваш,

Михаил Миков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3868 |13.09.2014 Михаил Миков: България няма да забрави дълбоките културни, братски и освободителни отношения, които има с Русия . 6| 4205 |13.09.2014 Михаил Миков: Никакъв резерв и фискални съображения не могат да струват повече от необходимостта на хората да живеят нормално . 0| 3472 |10.09.2014 Цветан Цветанов се срещна с председателя на управляващата група на ХСС/ХДС в Бундестага Фолкер Кау

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads