Реклама / Ads
4| 5466 |17.09.2014 АКТУАЛНО

Светът е спасен, Василев се предаде

.
Най-търсеният „престъпник“ в света, ако човек чете основно медиите на Пеевски, вече не е толкова търсен. Цветан Василев се е представил на сръбските власти и предстои да бъде арестуван, или екстрадиран, или освободен. Мега топ турбо новината заля сайтове, телевизии, радиа. Чакам тези дни някоя умопомрачителна жива връзка в топ гледаното телевизионно време, в която смугла репортерка да се включи от границата със Сърбия и да покаже: "Ето тук се очаква да пресече браздата банкера Цветан Василев".
 
Новината е новина, дотолкова, доколкото ще покаже за сетен път, че Василев трудно може да бъде нареден до Братя Галеви и Таки. Нищо, че за това беше впрегната манипулаторската машина на Пеевски – „Телеграф“, „Монитор“, „Всеки ден“, „Преса“, „Труд“, „24 часа“, „Стандарт“, blitz.bg, pik.bg и ред други знайни и незнайни „медии“. Основно хартиени парцалаци, заработвали главно в процедурата по усвояване на едни пари от КТБ, както се разбра от публикувани наскоро документи за кредитната задлъжнялост на фирмите издатели.

Идиотията и жълтият отенък на казуса КТБ вече до такава степен са превзели медиите, че едва ли може да се очаква някаква адекватна оценка на това, какво всъщност се е случило.

Сега обаче идва сложната част за манипулаторската машина. Досега основният й припев беше, че Василев е взел чувалите, които прокуратурата така услужливо му връчи, пълни с едни 205-6 милиона лева (кой ги знае колко са, а и на кой му дреме) и е забегнал към (по избор) ЮАР, Аржентина, Дубай, Москва. В дестинациите му липсваше само врачанското село Три кладенци.

А скоростта, с която прокуратурата постави Василев сред най-големите главорези в Интерпол е просто знаменита. Доста бих се радвал ако така се действаше с истинските бандити. Но уви, знаете успехът на българските правораздавателни органи в опитите им да намерят, поискат екстрадиция и да осъдят някой от босовете на криминалния контингент. Той е пословичен и е нулев. Повтарям всички "цаци" - НУЛА.

Да се върнем обаче на темата с отразяването на драмата по Пеевски "Василев се крие като мишок". Само за пример. Клоаката ПИК (pik.bg), която помпа импресии за пред себе си и зомбираните си читатели, единствено и само благодарение на осигуряваните от Прасето „дотации“, вчера разквартирова Василев в Москва. Днес обаче, вече му приши сделка с Доган. Утре ще е нова стилна измислица. На кой му пука всъщност?

Но с „предаването“ започва трудната част. Защото Василев, очевидно няма желание да са покрие, и второ, явно продължава да упорства за спасяването на банката си (не го е и срам даже).

Спешно трябва да се пишат нови сценарии, защото заредените пред вентилаторите на свободната преса лайна вече няма да проработят. Необходими се нови.

Сядайте и бързо набавяйте нови муниции за лайнометите си, че иначе е по-добре да не поглеждате каква сте я свършили, уважаеми „колеги“.

Мирослав Иванов
miroivanov.com
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5751 |17.09.2014 Съдът пусна Цветан Василев на свобода срещу подписка . 20| 7609 |08.09.2014 Адв. Симеонов: Цветан Василев e в Белград, не се укрива . 8| 5948 |01.09.2014 БНБ: Цв. Василев декларира принципни намерения за подкрепа на КТБ . 10| 9480 |30.07.2014 Цв. Василев: Специалистите по „парични трансфери" атакуваха мен и КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads