Реклама / Ads
0| 5991 |17.09.2014 АРТ ДЖУНГЛА

Западният парк става арена за изкуство

.
Визуалните изкуства, музиката, театърът и съвременният танц ще изненадат минувачите в Западния парк за трета поредна година от 19-и до 21-ви септември. С богата, развлекателна и по-интересна програма стартира третото издание на Фестивала за изкуство в публично пространство „Западен парк", организиран от Асоциация „Информбюро" и Столична община.
 
Всичко, което предлага фестивалът е „сайт спесифик" или разработено специално за него и на точно определени локации в Западен парк и района. „Програмата е по-малка, но очакванията ни са по-големи", обяснява за събитието кураторът Галина Димитрова-Димова, която е селектирала 12 от над 30 предложения на артисти и организации, работещи в сферата на изкуството и културата.

В програмата на Фестивал за изкуство в публично пространство „Западен парк" участват авторитетни институции като Националната художествена академия, Издателство „Български писател" и Център за неформално образование и културна дейност АЛОС, млади и обещаващи имена и сдружения като „ЩИПКА", както и познати такива като танцовият артист и хореограф Галина Борисова.

За по-малките са предвидени редица активности - работилници за приложни изкуства и стоп кадър анимация, детски представления, в които ще могат да се включат при желание, викторини и много игри. В рамките на фестивала ще се проведат и две музикални събития - концертен проект „Балкански денсхол" на сборна музикална формация Глобъл вижън съркъл с участието на Оркестър Факултета и концерт на фюжън квинтета Goose Bumps (Ивайло Андонов (китара, композитор), Николай Димитров - Коки (ударни), Силвия Станоева - вокали, Владо Митин - тромпет, Георги Станков - бас).

Достъпът до цялата програма на фестивала е безплатен.

Фестивалът за изкуство в публично пространство „Западен парк" цели да срещне живущите в периферните зони на София с богата програма от културни събития, които да променят облика на тези градски ареали и да спомогнат за облагородяването на градската среда. Водеща цел на събитието е да провокира творческо мислене и изразяване чрез средствата на изкуствата сред широката аудитория, която обикновено не участва в културния живот на града. Фокусът на програмата е върху проекти, предлагащи различни интерпретации на изкуство на открито, в паркова среда.

Събитието е част от Културния календар на Столична община и в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5898 |12.09.2014 Четири изложби на открито съживяват Западен парк . 4| 5685 |26.08.2014 Перперикон ще става Музей на религиите на открито . 0| 6442 |28.06.2014 „София филм фест" в парка . 0| 7423 |14.03.2014 Филмът "Хубава жена" става мюзикъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads