Реклама / Ads
18| 9248 |17.09.2014 ЪNDERGROUND

На вниманието на Йордан Бакалов! Шефове в МВР работят в полза на ДПС

.
Шефове в МВР работят в полза на големи партийни централи и то най-вече за ДПС. Става дума за някои от областните директори в страната, които без да се крият от подчинените си активно агитират в полза на партията на Ахмед Доган, разкриха пред Фрог нюз служители от вътрешното ведомство.
 

 Ярък пример в това отношение е Плевен. Там няма полицай, който да не знае, че началниците работят като луди за победета на ДПС. Очаква се в много населени места на областта да спечили въпросната партия. Още отсега се знае, че това са част от Плевен, Никопол, Брестовец, Николаево, Бохот, Мечка, Бръшляница, Буковлък и др. Ако се направи сравнение с предишни парламентарни и кметски избори ще се види, че по тези места ДПС никога досега не е имала привърженици. Твърди се, че купувачите на гласове били предимно от ромски и турски произход, но се вихрели, защото знаели ,че никой не смее да ги пипне. В местната полиция под сурдинка се говори, че нещата за изборния ден вече са „опечени”, така че купувачите на гласове за ДПС да не се закачат. Хората разказват, че евроизборите били като подготовка за предстоящите и именно на тях били проиграни печелившите ходове за партията на Доган. Любопитното е, че в село Долни Вадим, където живеят само българи, на евроизборите също е победила ДПС. Има оператвини данни, които сочат, че аналогично е положението и в градове като Перник и Пазарджик.

 

Експерти твърдят, че купуването на преференциален вот ще доведе до много невалидни бюлетини, защото в тъмната стаичка хората ще се объркат къде какво да задраскат. Преди няколко дни шефът на МВР Йордан Бакалов обяви, че около десет кандидат-депутати са засечени да купуват гласове, за да бъдат избрани с преференция. Източници на екипа ни от вътрешното ведомство, обаче съобщиха, че броя на мераклиите да влязат по този начин в парламента е три пъти по-голям, като най-много прегрешили има от ББЦ и ДПС.  Има подозрения, че обществени поръчки са били раздавани от предишното управление, но при условие, че с част от парите се купуват гласове в полза на БСП и ДПС. Това научи Фрог нюз от разследващи, които обясниха, че това е напълно нова схема за пазар на политически вот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 12018 |16.09.2014 Прокуратурата стартира разследване по интервю на Фрог за Зелени барети . 96| 27880 |09.09.2014 Разкритие! Целта на Доган - да натрие носа на гяурите . 82| 30987 |04.09.2014 Скандал! Пеевски пак кадрува, спасява шефа на НАП . 20| 8946 |04.09.2014 Яне Янев: Турските изселници ще гласуват два пъти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads