Реклама / Ads
88| 7509 |17.09.2014 НОВИНИ

Борисов: Създава се паника; КТБ трябва незабавно да се отвори

.
Бойко Борисов Източник: Булфото
Години наред всички хвалехме Корпоративна търговска банка, защото стрес-тестът, Законът за банковата система и стабилността на тази система беше изключително добра и не се огъваше.
 
Това каза в Пазарджик лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Радио "Фокус".

"За съжаление, на моето открито писмо управителят на БНБ Иван Искров не само че не ми отговори така, както очаквах и както му подобава, а хвърля вината върху политиците. Това е абсолютно неправилно и бих казал арогантно. Законът за Българската народна банка така е правен, че политик да не може да се меси в банковата система. И затова в Европа се счита, че това е един от най-добрите закони за банкова система. Това означава, че политиците няма как да са се намесили", каза Борисов.

„Тук е вопълът на Михаил Миков, който казва да се разсекрети стенограмата при президента. Аз съм „за” с двете ръце да се разсекрети. Защото не знам как Миков иска да го използва за политически цели това, но там ще се чуе за реалното състояние на банковата система и ако президентът това - стенограмата да се разсекрети, трябва предварително да каже, че вината за това, което вътре се е говорило от шефовете на банки, от самия гуверньор, заместниците му – ще предизвика голям катаклизъм. Така че политиката си е политика – аз не ги деля хората – малко да се смирят”, каза Борисов по отношение срещата на при президента за състоянието на КТБ.

По думите му, на този съвет са били дадени реалните състояния на всички банки. Банковата ваканция, която се е предлага от различни експерти, се прави от политици, които са на власт, подчерта Бойко Борисов. Той допълни, че незабавно КТБ трябва да се отвори. Квесторите се мотаха доста време.

За трети път лъжат хората и удължават срока с два месеца. Сега създават допълнителна паника. В същото време няма абсолютно никакви действия в момента. Започвам да се съмнявам, че всичко това се прави умишлено. Това се прави от сега управляващите, каза също Борисов. Той уточни, че това е безотговорно поведение към хората, които имат сметки в КТБ и предприятията, които работят с банката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5079 |15.09.2014 Бойко Борисов: Никога не сме разделяли кметовете по политическа принадлежност . 3| 5126 |15.09.2014 Създават звено по киберсигурността . 49| 6378 |12.09.2014 Бойко Борисов: Не приемаме сроковете на БНБ за КТБ . 48| 5123 |10.09.2014 Борисов: Тези, които ни наричат популисти, да заповядат да чистят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads