Реклама / Ads
15| 5699 |17.09.2014 НОВИНИ

А. Найденов: БСП е единствената партия, която се грижи за хората с трайно нарушено здраве

.
Ангел Найденов
БСП е единствената партия, която се грижи и помага на хората с трайно нарушено здраве и на тези в неравностойно положение. Това каза на среща с членове на „Дружеството на инвалидите” във Варна Ангел Найденов, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ - Варна.
 

Той припомни, че само за 14 месеца, правителството на Пламен Орешарски е предприело специални стъпки към тези хора. „Увеличихме обезщетенията за деца, инвалиди, детските надбавки, майчинските, енергийните помощи. Повишихме пенсиите, минималната работна заплата, понижихме цената на електроенергията”, обясни Найденов и допълни, че средствата, отпуснати за хората в най-тежко социално положение за първите 6 месеца от управлението на кабинета „Орешарски“, са били в размер на 260 млн.лева. По повод заетостта и осигуряването на работни места за хората с увреждания той посочи, че БСП е била инициатор на одобрените предложения за облекченията за кооперациите на инвалидите и преференциите, които и в момента ползват. „Министерството на отбраната работи предимно с такива предприятия, които произвеждат облекла и обувки за военните”, уточни Ангел Найденов. Членовете на  „Дружеството на инвалидите” в града споделиха пред него и кандидатите за народни представители от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ - Варна, Борислав Гуцанов и проф. Николай Джагаров трудностите си, свързани със здравната система и социалните институции. „Наясно съм с тези проблеми като човек, който е внесъл измененията и Законите за военноинвалидите и военнопострадалите, и за ветераните от войните”, добави Найденов.

 

 „Нашето правителство свърши много и за малкия и среден бизнес. Едно от първите неща, които направи, беше да се разплати с бизнеса и да спрат фалитите на фирми”, припомни кандидатът за депутат Борислав Гуцанов и допълни, че  при управлението на ГЕРБ са обявили фалит над 150 хиляди фирми от дребния бизнес. 

 

По време на срещата стана ясно, че сред основните проблеми на хората с трайно нарушено здраве във Варна са труднодостъпната среда, липсата на работни места за хора с увреждания и бюрокрацията в ТЕЛК. Присътващите настояват за безплатни карти за градския транспорт във Варна, както и да дават съвети и предложения в промените на наредбите и законите, свързани с инвалидите.  „Борислав Гуцанов е политикът и човекът, който винаги откликва на нашите покани за разговори вече години наред и ни съдейства”, призна д-р Радко Радев, председател на Дружеството на инвалидите във Варна. „Срещите ни ще продължат както до сега”, обеща Гуцанов. „Можем взаимно да си бъдем полезни, а предпоставката за това са диалозите и срещите ни. Готов съм за това”, подчерта Ангел Найденов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4678 |06.09.2014 М. Найденов: Губим стотици милиони заради заменките „кон за кокошка” . 47| 5102 |26.08.2014 А. Найденов: Близнашки реставрира ГЕРБ във властта . 19| 5682 |31.07.2014 Оценката на Фрог нюз за Ангел Найденов: слаб 2! . 3| 5558 |27.07.2014 Ангел Найденов: Няма тайна, залагам на жена си Мая

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads