Реклама / Ads
9| 5249 |17.09.2014 НОВИНИ

Гуцанов изригна: Къде е ремонтът от заделените 5 млн. лв за спортна зала

.
Преди години бяхме обещали, че ще направим спортния комплекс в „Младост“ и го изпълнихме. Обещахме средства за ремонт на спортни съоръжения в града и го изпълнихме. През месец май миналата година обещахме ремонт на Двореца на културата и спорта, държавата и нашето правителство отпусна 5 мил. лв.
 
Средствата дойдоха във Варна, но ремонт, така и не е започнал. Вратите на залата, където, както се разпространява в публичното пространство вече се работи, са заключени.

Това заяви на среща с представители на спортни клубове и сдружения Борислав Гуцанов, кандидат за народен представител от листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ във Варна, която се проведе в клуб „Приятели“ на Спортна зала.

„При наличие на средства вече девет месеца на практика нищо не се случва. Изправени сме пред големия риск тези средства да бъдат загубени. Това е един от парадоксалните случаи, в които не можем да се оплачем от липса на средства, а от липса на воля“, добави и Ангел Найденов, водач на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ във Варна. По думите му подобни срещи са изключително важни, за да бъдат чути повече мнения и предложения от спортните среди. „Така ще заложим в програмата за работата на 43-то Народно събрание най-важното, което касае тези структури“, каза Найденов.

Весела Лечева: Важно е нашите децата да са не само образовани, но и здрави

Гост на срещата във Варна беше и Весела Лечева, бивш министър на спорта и кандидат за депутат от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ във Велико Търново. По думите и бъдещите депутати от коалицията ще работят за програми за развитие на спорта в училищата и за възможностите децата и възрастни да спортуват редовно.

„Основна задача пред нас е именно да обърнем внимание на спорта в училищата, така че 60 % от децата да участват в организирани форми. Трябва да има стандарт за спортни площадки и съоръжения, на които всяко училище да отговаря“, коментира тя.

„Нашите деца трябва да бъдат здрави. Обсъждаме въпроси с учители за третия час по физическо в учебните програми, защото е важно нашите децата да са не само образовани, но и здрави“, коментира Весела Лечева.

Една от програмите, които депутатите на БСП в новия парламент ще работят е програмата „Научи се да плуваш“, която обхваща деца, навършили 10 години. „Басейните в отделните градове по определени графици могат да провеждат едномесечните безплатни курсове на децата“, каза Лечева и добави, че ще се работи и за програмата „Спорт в свободното време“, която финансира спортните клубове, за да тренират децата. „Двете програми показат много добри резултати, но трябва сега да бъдат надградени, за да може повече деца да се включат в тях“, заключи Весела Лечева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5365 |05.09.2014 Къде и кога ЧЕЗ спира тока за ремонти? . 0| 5339 |29.08.2014 Вижте къде ще спира токът . 19| 6133 |26.08.2014 М. Андреев пред Фрог: Политиците да не забравят откъде са тръгнали . 2| 4701 |22.08.2014 Ето къде ще се подменят електромери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads