Реклама / Ads
1| 3679 |17.09.2014 НОВИНИ

Петър Кънев: Бургас се нуждае от силна икономика и промишленост

.
Бургас се нуждае от силна икономика и промишленост.
 
Това заяви Петър Кънев, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ  в Бургас по време на пресконференция в града. Той категорично заяви, че българските политически сили трябва да се обединят около дългосрочни национални приоритети като образование, пенсионна и административна реформа и най-важното - стабилна и модерна икономика. Кънев заяви, че ще работи за интересите на Бургас и областта и ще призове колегите си от всички политически сили да го направят.  
 
По думите му темата за промишлеността и икономиката на Бургас е много важна и тя е от национално значение. Според него ситуацията в неговия регион съвсем не била оптимистична и като пример за влошената обстановка той посочи бургаската рафинерия, където работните места в момента са пет пъти по-малко в сравнение с предходни години. „Заради нестабилната политическа ситуация в България, чуждестранните инвестиции у нас са по-малко от средствата, които идват в страната ни от работещите в чужбина и емигранти”, обясни той.
 
Кънев сподели и впечатленията си от срещите в региона. Като успешен кмет той посочи градоначалника на община Камено инж. Стефан Бонев, който превантивно е взел мерки срещу наводненията. Той спомена и за амбицията на кмета на община Карнобат Георги Димитров за развитие на региона като промишлен център. „Проблемът, който съществува и на национално равнище, е в липсата на инженерни и редица други кадри.  Ако например са нужни 2 000 мениджъри и икономисти, завършващите тези специалности били 20 000”, каза Кънев.
 
Според водача на листата от конкретно решение се нуждаят проблемите с отнетите общински гори в община Малко Търново. „Като служители на митницата и границата трябвало да бъдат назначавани хора, трайно живеещи в района, а не кадри от други населени места. Отварянето на Малко Търново към морето не бил политически въпрос, а икономически и демографски”, каза Петър Кънев. Като важни за региона приоритети той посочи решаването на проблема с пътя летище Бургас – Слънчев бряг и ефективното използване на пристанище Бургас за граждански цели.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4606 |17.09.2014 Кандидат-депутати от листата на ГЕРБ в 24-ти МИР присъстваха на официалното откриване на Седмицата на българските занаяти . 0| 4467 |17.09.2014 ГЕРБ-Ямбол разкрива открити приемни в града . 1| 4220 |17.09.2014 Делян Добрев предложи помощ на наводненото село Сусам . 0| 5045 |17.09.2014 Ева Паунова: Младите хора трябва да бъдат двигател на Европейската младежка инициатива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads