Реклама / Ads
23| 5268 |17.09.2014 НОВИНИ

А. Мерджанов: Вложителите в КТБ заслужават повече от бабаитлъка на Борисов

.
Източник: Булфото
Днес чухме поредното некомпетентно и трудно разбираемо изказване на „кандидат-премиера“ Борисов. Страната ни месеци наред се тресе от грандиозен банков скандал. Вместо с него, служебният кабинет се е захванал с поголовна чистка, в която се сменят от областни управители до шефове на ВиК.
 
Това пише в официална позиция на говорителя на ИБ на НС на БСП Атанас Мерджанов. Ето и целия текст:

За предварително самообявилия се за премиер Борисов, тези проблеми заслужават коментар, в който се говори за „плюене“, „лизане“ и се използва непознатата в книжовния български език дума „вгламиха“.

В типичния си стил Борисов първо е с две ръце „за“ предложението на председателя на БСП Михаил Миков стенограмата от разговорите при президента за КТБ да се разсекрети, а после се опасява да не би това да превърне държавата в „Плод и зеленчук“. Защо тези разговори трябва да останат тайни, след като ангажиментът за прозрачност е постоянно повтарящ се рефрен в думите на държавния глава? Обещанието беше залепено и на казуса с Корпоративна търговска банка, но засега е само празен етикет. С невиждан патос от трибуната на Народното събрание президентът призова да се отворят „досиетата КТБ”, защото иначе „децата ни няма да ни простят”. „Да не превръщаме КТБ в поредната тема за политически шантаж”, пожела още Плевнелиев.

Близо два месеца по-късно, казусът се заплита все повече, а казаното при президента продължава да е тайна. Има ли партии, които се срамуват от заявените там позиции или се срамува самият президент? Явно, когато Плевнелиев призовава за прозрачност всички институции в държавата, няма предвид президентството. Явно държавният глава не вижда „умни и красиви” сред протестиращите вложители на КТБ, които не крещят „Оставка“, а просто искат достъп до спестяванията си.     

За БСП са важни интересите на обикновените вложители, на общините, които не могат да обслужват плащанията си, на работниците, които не получават изработените възнаграждения, защото парите на предприятията им остават блокирани. Интересите на тези вложители в КТБ трябва да бъдат защитени и заслужават по-сериозно и уважително отношение от бабаитлъка на Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 104| 8761 |04.09.2014 Мерджанов: Борисов облъчи ефира с арогантност и простащина . 12| 4674 |02.09.2014 Ат. Мерджанов: За БСП 22 е печеливш номер, господстващо число . 43| 5529 |22.08.2014 Мерджанов: Служебното правителство се готви да управлява дълго . 28| 5261 |30.07.2014 Мерджанов: Сега ГЕРБ се обръщат на 180 градуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads