Реклама / Ads
2| 3569 |18.09.2014 НОВИНИ

Янаки Стоилов: Обявяваме се в защита на хората на труда

.
Стремежът ни е да посетим различни предприятия в региона, защото без производство няма развитие, а без работа хората не могат да имат доходи. Това заяви Янаки Стоилов, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, по време на посещението си в предприятие за производство на обувки в Пещера.
 
Той посочи, че специално внимание се отделя на малките и средните предприятия, защото те са динамични и имат възможност да произвеждат и изнасят продукция. „Проблемът е, че не е достатъчно конкурентна средата, защото се внасят обувки и други изделия на по-ниски от реалните цени, което подбива българския пазар и нашите производители, но това е работа на митническите органи и на държавните институции“, отбеляза Стоилов.  Според него по различните национални и европейски програми за финансиране трябва да се създадат повече възможности за малките предприятия, защото понякога праговете са по-високи от оборотите, които те могат да постигнат. Той отбеляза, че има още един сериозен проблем, хроничен за българската икономика, а именно – хората да бъдат осигурявани и да плащат данъци върху реалния размер на трудовите възнаграждения. „Затова ние се обявяваме в защита на хората на труда от всички професии и на всички, които създават работни места и достойно заплащане“, каза водачът на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ – Пазарджик. На посещение в предприятието бяха също кандидатите за народни представители Йордан Младенов и Георги Янчев.


По-късно през деня на среща с избиратели, Стоилов заяви, че е несериозно да се обвинява БСП за състоянието на КТБ. „Трябва да се поставят по-сериозни въпроси и те са към прокуратурата – кога тя ще е в състояние да каже на какво се дължат липсите в банката, а не да се организират дискусии в нейна подкрепа“, каза той и допълни: „БНБ, която обича да изтъква своята независимост, а когато възникнат проблеми ги препраща към други държавни институции, също трябва по-активно да влезе в своята роля“. Стоилов припомни, че при проблемите с българските банки, които не са се отнасяли само до КТБ, е имало предложения за банкова ваканция, които експертите на ГЕРБ са подкрепили, но благодарение на усилията на БСП това не се е допуснало. Според него трябва да бъдат създадени публични правила, по които да се предоставят за управление държавни и общински средства, защото много от общините, управлявани от ГЕРБ са си държали парите в тази банка и те трябва да кажат какви са били мотивите, за да направят този избор.


“Настояваме държавните средства да отиват в държавните и общинските училища и по това се различаваме от други партии”, заяви на среща с учители в Пещера Янаки Стоилов. „Подчертаваме необходимостта за равен достъп до образование и засилване на социалните и възпитателни функции на българското училище чрез увеличаване на програмите за осигуряване на хранене, ученическо облекло и стипендии за учениците”, допълни още Стоилов. Той отбеляза и необходимостта от съобразяване на професионалното образование с икономическите и социалните потребности на страната и регионите. „През последните години проблемите на българското образование се увеличават и то не заради хората, работещи в тази сфера”, коментира Янаки Стоилов и посочи, че предвид ангажиментите му като преподавател в университети тези проблеми са му близки.

На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с учебното съдържание, подобряване на спортните бази и др. По-късно кандидатите за народни представители от листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ представи платформата си пред препълнения със стотици жители на града централен площад.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3586 |16.09.2014 Янаки Стоилов: Високата и съзнателна активност на хората на изборите ще намали купения вот . 2| 3671 |14.09.2014 Янаки Стоилов: Какви върпроси са обсъждали Местан и Ердоган в Турция? . 7| 3572 |13.09.2014 Я. Стоилов: Грижата за възрастните - критерий за хуманност . 6| 3703 |09.09.2014 Я. Стоилов: Нужни са силни хора, за да защитят перспективите на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads