Реклама / Ads
48| 9964 |18.09.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Полицаи зоват: Прокуратурата да отстрани главсека на МВР от поста му

.
Светлозар Лазаров
Държавното обвинение светкавично трябва да отстрани главния секретар на МВР Светлозар Лазаров от поста му, докато върви разследването срещу него по случая Лясковец.
 

Това мнение изразиха пред Фрог нюз редови служители на ведомството и  техните началници. Отстраняването на Лазаров поиска и майката на убития командос Емил Шарков - Ваня Рибчева, която  в жалба до всички възможни инстанции, включително и СГП,  сигнализира за куп нередности (да не кажем престъпления), извършени от ръководни служители на МВР по време на зловещата акция.

 

Практиката показва, че в Европа при подобни разследвания, заподозрените сами си тръгват, докато петното от тях не се изчисти и за обществото не стане ясна истината. Тук, обаче се получават абсурди. Ясно е, че Лазаров не притежава нито морала, още по-малко честта сам да напусне. Ако толкова много вярва в невинността си, има чудесния повод да я докаже, като се оттегли от поста и остави разследващите да си вършат работата на спокойствие. Подчинените му, обаче си мислят, че страхът му да не седне на подсъдимата скамейка го е надвил и той яростно се е вкопчил в пост, който му дава дава възможност да комнадва армия от близо 50 000 души. Действителността е меко казано шокираща. Подчинени и зависими от Лазаров трябва да бъдат разпитани, докато той самият коли и беси в МВР. На практика новият закон за МВР му дава тези правомощия и никой не може и буква да му каже. Реално от решенията на Лазаров ще зависи професионалната съдба (пък и личната), дори на тези, които ще трябва да признаят истината за Лясковец. А дали ще намерят сили и кураж да го уличат?! Колко ще им коства това? Дали няма да им се наложи насила да се простят  с любимата професия, така както направиха немалко ченгета след убийството на Шарков?

 

Тези въпроси сигурно не дават покой на тези, които ще бъдат разпитани.  Защото е съвсем разбираемо, че са  изправени пред една от най-тежките дилеми - дали да признаят истината и да бъдат себе си или да заровят глави в пясъка като щрауси, в името на това да отърват кожата си. Не е изключено да го направят, имайки предвид моралната ценностна система на Светлозар Лазаров, да търси лична вендета срещу натопилите го ченгета.  Вероятно това ги плаши още повече, тъй като е обществено известно, че той се е  издигнал не благодарение на собствените си качества и интелект, а на роднинска и политическа протекция (твърди се за ДПС). Най-силният коз в името на истината е, че утре, при поредната скалъпена акция от Светлозар Лазаров, всеки от служителите на МВР  може да загуби живота си като конадоса Емил Шарков. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5739 |18.09.2014 Д-р Найденов пред Фрог: Депутатите да обявят дали са луди и ориентацията си . 2| 4962 |18.09.2014 Средната сметка за ток в Западна България намаля средно с 3% . 9| 7191 |17.09.2014 Ген. Самандов - секретар по сигурност и отбрана на Плевнелиев . 11| 6122 |17.09.2014 Посланик Шопов пред ФРОГ: Срещата Ердоган-Местан е коз за Доган-Местан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads