Реклама / Ads
3| 3589 |18.09.2014 НОВИНИ

Лиляна Павлова: Политиците трябва да преодолеят партийните си пристрастия в името на развитието на българския туризъм

.
Политиците трябва да се обединят и да преодолеят партийните си пристрастия в името на развитието на българския туризъм и популяризирането на страната ни като атрактивна дестинация. Това заяви водачът на варненската листа на ПП ГЕРБ Лиляна Павлова на откриването на изложба, която по инициатива на в. „Стандарт” представя на летище Варна фотографии на 10 български чудеса.
 

 „Туризмът е един от стълбовете за развитие на икономиката в страната”, категорична бе Павлова и посочи, че в управленската програма на ГЕРБ е заложено създаването на самостоятелно министерство на туризма. По думите й то ще има ангажимента да развива и промотира България, като уникална туристическа дестинация, непозната за света. Лиляна Павлова отбеляза, че голяма част от културно-историческите обекти, представени на изложбата във Варна, както и представените в София, са финансирани по линия на Програмата за „Развитие на регионите 2007-2013 г.” „Осигурихме над 300 млн. лв. инвестиции именно с такъв тип туристически атракции”, каза Лиляна Павлова и допълни, че за ГЕРБ туризмът винаги е бил приоритет за развитието на страната и региона. По повод протестите на туристическия бранш тя коментира, че те са естествено продължение на натрупаното възмущение през последната една година. „Правителството Орешарски спря доизграждането на 4-лентовия път Варна-Слънчев бряг, който бе част от националната концепция за разширяване на пътната мрежа. В управленската програма на ГЕРБ е предвидено и създаването на Министерство на туризма и считам, че можем да отговорим адекватно на исканията на бранша”, увери Павлова. Тя уважи събитието заедно с колегите си Пламен Манушев, Красен Кралев, Павел Христов, Калин Калевски.

Кметът на Варна Иван Портних, който също бе гост на изложбата, на свой ред изтъкна, че социализирането и популяризирането на всички туристически обекти, които влизат в обхвата на Виа Понтика, ще даде възможност за привличане на туристи, за създаване на повече работни места и за просперитет на района.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3689 |18.09.2014 Димитър Горов откри националния пленер по живопис за хора с физически увреждания „Синя зона” . 0| 5199 |18.09.2014 Цветан Цветанов в Ардино: Родопите са сърцевината на истинската демокрация в България . 1| 3646 |18.09.2014 Млади социалисти подариха червени рози на дами в Бургас . 2| 3569 |18.09.2014 Янаки Стоилов: Обявяваме се в защита на хората на труда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads