Реклама / Ads
1| 3958 |19.09.2014 НОВИНИ

БСП представи програмата си пред КНСБ в Пловдив, ДПС отказа

.
Георги Търновалийски беше единственият водач на листа в Пловдив, който взе участие в срещата, организирана от регионалната структура на КНСБ за представяне на акценти от управленските програми на политическите сили.
 

Повечето поканени партии и коалиции имаха представители, макар да не бяха първите им кандидати за депутати. На двучасовия форум в Дома на културата „Борис Христов” определените с табелки места за ГЕРБ и ДПС останаха незаети. Изписаните абревиатури на двете партии и празните столове се набиваха в очите на синдикалния актив. Отсъствието на претендентите да управляват отново е показателно за тяхното отношение не само към синдикатите, но и към трудовите хора, които те представляват, коментираха от залата.

 

Лидерите на КНСБ в отделните браншове под тепетата поискаха да се запознаят с управленските намерения и решения на присъстващите политици. Георги Търновалийски представи акцентите на Коалиция  БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в екип с доц. д-р Георги Йорданов и доц. Кирчо Атанасов. „Доказахме, че може да се прави социална политика и, че може доходите да бъдат размразени”, каза водачът на пловдивската листа с №22. Той цитира статистиката за едногодишното участие на социалистите в управлението на страната – 58 хиляди повече заети, по-добър бизнес климат, повишаване на минималната работна заплата, увеличение на социалните плащания. „Не сме се отказали от замяната на плоския данък с прогресивно подоходно облагане и направихме първите стъпки с възстановяването на данъка върху минималната работна заплата за 2014 година”, посочи Георги Търновалийски.

 

„Ние сме за социално здравеопазване, а търговските дружества нямат място в системата на здравеопазването”, заяви доц. Йорданов и медиците- синдикалисти го аплодираха. Доц. Кирчо Атанасов увери синдикалната секция на учителите в КНСБ, че законът за народната просвета е написан и ще организира обсъждането му с гилдията. Арт синдикалист настоя да има държавна помощ за културата. От Белодробна болница споделиха, че сега отново се притесняват за съдбата на лечебното заведение, тъй като ГЕРБ са категорично „за” закриването му. „Властта трябва да помага на структуроопределящи предприятия на територията на област Пловдив. ВМЗ-Сопот и министър Стойнев показаха как може да се прави това. Сега предприятието работи, откриват се нови работни места, работниците получават редовно заплатите си, които не са ниски, разказа синдикалният лидер в оръжейницата. Няма да се откажем от извоюваните си социални придобивки”, категорично заявиха от КНСБ и пожелаха на кандидатите за народни представители да влязат в бъдещият парламент и да работят заедно за хората.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3841 |18.09.2014 Московски: Междурегионалните различия са сред най-тежките предизвикателства пред държавата . 1| 4217 |17.09.2014 Делян Добрев предложи помощ на наводненото село Сусам . 0| 3859 |17.09.2014 Водачът на листата на ГЕРБ-Враца П. Аврамова: Бяхме в Мизия преди кампанията, ще бъдем тук и след 5-ти октомври . 3| 3712 |17.09.2014 Обръщение на председателя на БСП Михаил Миков към софиянци по случай празника на столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads