Реклама / Ads
104| 5615 |20.09.2014 НОВИНИ

Станишев: Без БСП не може да има следващо стабилно управление

.
Важно е на 5-ти да гласуваме, защото няма кой да реши вместо нас. БСП търси подкрепа на тези избори с основни ясни каузи в нашата кампания, които са обществени и национални: да не се допусне връщането на ГЕРБ на власт и икономическо развитие и създаване на работни места, социална справедливост и справедливост от страна на държавата да продължат.
 

Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев пред медиите във Велико Търново. Той бе категоричен, че  ако една държава не помага на бедните и слабите, тя е само една шайка за разпределяне на властта и без БСП не може да има следващо стабилно управление.  Президентът на ПЕС припомни, че БСП вече е започнала последователното осъществяването на тези си цели още в миналия мандат със създаването на 50 хил. работни места. Станишев подчерта, че още от сега ГЕРБ дават заявки за повторение на мрачния сценарий от времето на управлението си и казват: „гответе се да затягате коланите”.

Той бе категоричен, че в последната година е направено много в социалната сфера и това е основа БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ да търси подкрепа на изборите, защото без достатъчно подкрепа и сила, няма как да продължат с нужните промени. Като друг приоритет той посочи и продължаването на публичната инвестиционна програма за подпомагането на регионите, от която сега много проекти се спират от служебния кабинет.

 

Винаги когато ГЕРБ са в управлението, цената на тока расте на гърба на хората

 

Той изрази притеснение от действията на служебното правителството, което показва, че изпълнява политическата поръчка на ГЕРБ, най-вече с назначенията си, като даде пример с уволнението на директора на АЕЦ „Козлодуй”. По думите му политиката в областта на енергетиката също е повод за притеснение. „От октомври се готви увеличение на цената на тока. Винаги когато ГЕРБ са в управлението, цената на тока расте на гърба на хората”, заяви той. Станишев подчерта, че правителството на Орешарски не е допуснало това да се случи и е имало политическата воля с промени в закона не само да се спре покачването на цените на електроенергията, но и да се постигне намаление. Той обясни, че с това са засегнати много икономически интереси, които сега се обслужват от служебното правителство и ГЕРБ. „Хората трябва да помислят кой работи за тях и кой за огромни, частни, икономически интереси”, категоричен бе Станишев.

Сред присъстващите бяха и водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Велико Търново Марияна Бояджиева, както и кандидатът за депутат Таня Андреева и областният управител. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 5213 |19.09.2014 Станишев: БСП два пъти спаси страната от банкова криза . 88| 9723 |17.09.2014 Проф. Цветков пред Фрог: Путин може да превземе България . 11| 5296 |15.09.2014 БНБ до ЕPIC за КТБ: Само финансовото министерство може да отпусне държавна помощ . 27| 5334 |14.09.2014 Украинският министър на отбраната: С ядрена бомба може да се защитим от Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads