Реклама / Ads
1| 3653 |20.09.2014 НОВИНИ

Ерменков: Заради започнатата от нас борба с енергийните монополи сега сме в кампания за предсрочни избори

.
Водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ от 21 МИР – Сливен Таско Ерменков и кандидатите за народни представители Мариета Петкова, Соня Келевджиева и Павлета Генчева се срещнаха с жители на Сливен в клуб „Иван Селимински” и с хората от село Блатец.
 
„Цената на електро енергията не трябва да се трупа на  гърба на потребителите”, коментира пред хората от Сливен предстоящото повишение цената на тока енергийният специалист и водач на листата на социалистите Таско Ерменков.  Хората получиха експертно, но разбираемо  обяснение на въпросите си за фотоволтаиците и оскъпената при управлението на ГЕРБ електроенергия, съдбата на АЕЦ „Белене” и проекта „Южен поток”. По думите му България има уникалната възможност да бъде мост между Русия и Европа, от което можем единствено да спечелим. „Заради борбата, която започнахме с енергийните монополи, сега сме в кампания за предсрочни избори”, категоричен бе Ерменков. Според него обективното увеличението на тока не трябва да е повече от 3 до 5 %, както и, че ако е повече, то разликата отива в джоба на ЕРП-тата, Относно ситуацията с КТБ Ерменков заяви, че БСП е спасила държавата, когато ГЕРБ и ДПС  са поискали банкова ваканция.

 

По темата за Русия и ЕС Ерменков не скри, че е русофил и допълни, че пътят за развитие на страната ни не е противопоставянето с Русия. „Нашият голям пазар е на изток и трябва да направим така, че без да се отказваме от Европа,  да развиваме отношения с Русия. Страната трябва да се реиндустриализира, Сливен трябва да се върне на икономическата карта на България”, каза още водачът на листата на социалистите. Присъстващите споделиха спомени за това каква индустриална зона е имало на входа на Сливен – предприятие до предприятие. „Едва ли ще може да върнем това производство, но за да мръднем напред, да наложим нашата линия на развитие и икономическа активност, трябва да имаме повече депутати, нека не стоим у дома в деня на изборите”, призова Таско Ерменков и заяви: „Дошъл съм да вкараме трима депутати от Сливенски регион. Липсва ни държавата, държавността, сигурността. Нека си я върнем. Битката е за държавата, за България, за децата ни”, заяви още Ерменков. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4123 |20.09.2014 Борисов: ГЕРБ ще продължи да финансира изграждането на детски градини и спортни площадки . 1| 3921 |20.09.2014 Нинова: Малките населени места са важни, колкото и големите . 0| 4173 |20.09.2014 Кандидат-депутати от столичните листи на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ се ангажираха с проблемите на таксиметровите шофьори . 0| 3883 |20.09.2014 Клисарова: Наредба за един учебник беше подготвена, но настоящият екип не работи по нея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads