Реклама / Ads
70| 11029 |21.09.2014 НОВИНИ

Сред най-мразените политици влезе и Цацаров

.
Харалан Александров
Иван Костов и Ахмед Доган си оспорват първото място, трети е Андрей Луканов, който е постоянно посочван като един от най-мразените политици, заяви по НТВ журналистът Огнян Стефанов по повод анкетата, проведена заедно с Фрогнюз за най-мразения политик на прехода.
 
Тази омраза възниква на основата на неуспешния преход, приемам анкетата като проява на лично отношение за неуспехите на преходите. И Първанов е съвсем близо, независимо че е с два добри за него мандати. Само един или два пъти се споменава Жан Виденов, защото в обществото има клише, че кабинетът му е причинил много злини.

Да мразим открито е привилегия, в България можем да си го позволим, каза социалният антрополог Харалан Александров. Омразата е право пропорционална на силата; най-мразените са най-силните. Доган въпреки че е скрит, е диаболична фигура, затова винаги устойчиво присъства. Това е престижна класация от гледна точка на влиянието. Тази анкета е добър начин да измерваме в дълбочина кой колко значим е за България, посочи той. Ако Борисов отсъства, би трябвало да се притесни, добави Александров.

Освен хората, нагърбили се с прехода, на втора линия се свързват с понятието корупция. Тъй като държавата отгоре до долу е прогнила и смазана от корупция, твърдо излизат имената, свързани с корупционни практики - Пеевски, Местан, Бисеров, Костадинов, Цонев, но това не е етническо посочване, а посочване на хора, свързани с корупция, каза още Стефанов. Той посочи, че в класацията на най-мразен политик се появява и главният прокурор Сотир Цацаров. Всички бяха единодушни, че този факт говори, за обезпокоителна намеса на прокуратурата в политиката.

Бойко Борисов е назад в класацията, а Цветан Цветанов почти е забравен.
Изненадващо, но и много показателно е включването в класацията за политици на главния прокурор Сотир Цацаров. Това е знак, че мнозина вече въприемат прокуратурата като част от политиката, което е много, много лошо, коментира Стефанов.
Това заслужава цяло предаване, защото показва огромен проблем, допълни и Александров.

още за класацията на Фрогнюз - вижте ТУК
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 6016 |20.09.2014 Понта: Станишев е един от най-модерните политици на Европа . 33| 8570 |17.09.2014 Фрог предизвика политици за любими книги . 13| 4586 |12.09.2014 Пловдивчани заглушават с тромби гласа на политиците . 21| 5113 |10.09.2014 Политици се карат за „Аспарухово", варненци ги плашат с лопата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads