Реклама / Ads
16| 4140 |21.09.2014 НОВИНИ

Станишев: С премиера на Молдова обсъдихме проблемите на българите там

.
Източник: Булфото
Лидерът на ПЕС изрази подкрепа за кандидатурата на еврокомисаря на Румъния Корина Крету.
 
По време на посещението си в Букурещ лидерът на ПЕС Сергей Станишев проведе двустранна среща с водещия кандидат в президентската надпревара и настоящ премиер на Румъния Виктор Понта. Те обсъдиха двустранните отношения между двете държави.

„Поставих още веднъж няколко важни въпроса, включително въвеждането в експлоатация на интерконекторната газова връзка”, заяви Станишев. „В присъствието на румънския кандидат за еврокомисар Корина Крету обсъдихме и общия интерес на България и Румъния за повече инвестиции, които да водят до икономически растеж и нови работни места. Трябва да бъде използван целият потенциал на Дунавската стратегия за развитието на общините от двете страни на реката. ПЕС подкрепя нейната достойна кандидатура", добави Станишев. Крету поема ресорът за регионална политика в Комисията „Юнкер” с предвидени 350 млрд. евро за политиката на сближаване в ЕС.

В Букурещ Сергей Станишев проведе и двустранна среща с премиера на Молдова Лурие Леанса, който е от български произход. Лидерът на ПЕС прие поканата да посети страната през ноември. „Ангажирах се да запозная българските институции с проблемите на нашата общност там, за които сподели премиерът. Благодарен съм за разбирането и желанието му за активизиране на връзките между двете държави.

Сънародниците ни в Молдова имат нужда от подкрепа най-вече в университета в Тараклия и в училищата. Изпращането на преподаватели, лектори и учебници е въпрос не толкова на бюджетни средства, а на отношение на държавата към хората там, които обичат България не по-малко от всички нас", сподели Станишев преди да отпътува за Русе.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4869 |21.09.2014 Цветанов: Има деинтеграция на сектор сигурност през последната година . 6| 3570 |21.09.2014 Борисов: Целта на ГЕРБ е да създава условия на бизнеса да работи . 2| 3958 |20.09.2014 Цветанов: На страната ни са нужни работещи институции и хаосът да бъде заменен със стабилност . 8| 3707 |20.09.2014 Борисов: Хората да направят паралел какво свърши ГЕРБ за 3 г. и половина и какво всички други партии за 20 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads