Реклама / Ads
2| 3545 |21.09.2014 НОВИНИ

Миков: България трябва да върне славата си на голям производител

.
България трябва да се опита да върне славата си на един от големите производители на хранителни стоки, не само на селскостопански продукти, но и на готова продукция. Държавата трябва да търси пазар и да подпомага своите предприемачи.
 

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков пред събралите се на фестивала „Ловеч пее”. Той бе посрещнат топло с цветя и танци, от танцовите състави, членове и симпатизанти на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

 

Михаил Миков подчерта пред присъстващите, че Ловешка област е характерна с разнообразното си земеделие и най-вече с овощарството. „В следващия програмен период 2014-2020 г. трябва да се оползотворят възможностите на преработващата промишленост, особено когато се отнася до животновъдството  и производството на плодове. Овощарството тук е традиция и задача на държавата е да подпомогне частните предприемачи с европейски средства. Така се създават работни места и добавена стойност, от която държавата също печели”, каза той и допълни, че големият проблем днес е липсата на износ на суровини, непреработени продукти.

 

Председателят на НС на БСП обясни, че тежък проблем не само за региона, но и за държавата е демографската криза. Той припомни че в тази сфера правителството на Орешарски е работило за увеличението на майчинството и използването на възможностите, разкрити от „младежка гаранция”, по която 6 млрд. евро ще бъдат заделени от ЕС. Михаил Миков подчерта, че нормативната база е приета и предстои прилагането и.

 

Димитър Горов: Развитието на зоните за въздействие ще е приоритет за Ловеч

 

"Приоритет за Ловеч през следващата година ще е развитието на зоните за въздействие и реализирането на още проекти", заяви водачът на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Ловеч и областта Димитър Горов. Според него в зоните за въздействие са били включени квартал Червен бряг в областния град, в който вече е започнало изпълнението на проекта за реконструкция на уличната мрежа. „Следващият такъв, който ще бъде реализиран на територията на общината, е квартал Младост, където освен ремонт на улици и тротоари, ще бъдат построени и спортни и детски площадки”, уточни той. Като важни за региона проекти, които предстои да се реализират той посочи и реновирането на парк „Стратеш” и зоопарка в гр. Ловеч.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3621 |21.09.2014 Атанасова: България няма време за повече експерименти . 0| 3579 |20.09.2014 Миков: Хората, които искат политиката на развитие да продължи, да се активизират . 3| 4349 |20.09.2014 Кандидати за народни представители от ГЕРБ: Гарантираме успешна реализация на младите хора в България . 0| 4173 |20.09.2014 Кандидат-депутати от столичните листи на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ се ангажираха с проблемите на таксиметровите шофьори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads