Реклама / Ads
29| 6991 |22.09.2014 НАРОДЕН ГЛАС

М. Капон: Да живее Свободна и Независима България!

.
Мария Капон
Днес отбелязваме 106-ата годишнина от Независимостта на България. Това е ден, който ни изпълва с гордост, единение и заслужено самочувствие. Ден, в който всички погледи са обърнати към Велико Търново, откъдето неведнъж са тръгвали велики дела за България.
 
Историята не случайно е отредила Независимостта да носи особен знак във Велико Търново. Именно тук, в църквата "Свети Четиридесет мъченици", през 1185 г. Асеневци прокламират възстановяването на българската независимост. През 1908 г. Фердинанд избира същото място, за да прочете Манифеста към българския народ. За мен е чест да се обърна към Вас именно от тук, защото и днес имаме нужда от същата сила и дързост да заявим себе си и желанието да вземем бъдещето в ръце. Това е личен акт и лична отговорност. Тогавашният премиер Малинов казва, че Независимостта е едно чисто българско дело, продиктувано от български чувства и интереси. Днес също имаме нужда от това – да възродим държавата и достойнството си, за да живеем по-добре.

В ден като днешния ми се иска да говорим за лидерство. За лидерството на политици, като цар Фердинанд, Александър Малинов и министри от неговия кабинет – Андрей Ляпчев и Стефан Паприков, на дипломати като Иван Ев. Гешов, Димитър Станчов, за Стефан Стамболов, Петко Каравелов, Константин Стоилов…

Тогава политиците са показали мъдрост да не делят Независимостта на „наша” и „ваша”, да не мерят ръст пред тази голяма кауза. Разбирането ми на десен човек за българската независимост днес е свързан преди всичко със силна, стабилна и ефективна държава, с авторитет на институциите, с уважение и респект на държавата към гражданите. Убедена съм, че не може да има независима България без силна, работеща икономика, без енергийна сигурност, без инфраструктура, без знания и нови технологии. Затова от Коалиция „Десните“ искаме да застанете до нас. Защото и днес, както и преди 106 години искаме да кажем: Да живее Свободна и Независима България! Да живее българският народ!

Мария Капон
Водач на листата на Коалиция ДЕСНИТЕ във Велико Търново
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 7928 |20.09.2014 Икономическият растеж е главната цел на държавната политика . 14| 7143 |18.09.2014 Защитникът на Цв. Василев: Изявленията на Пеевски влияят на прокуратурата . 48| 9972 |18.09.2014 Полицаи зоват: Прокуратурата да отстрани главсека на МВР от поста му . 10| 5764 |18.09.2014 Д-р Найденов пред Фрог: Депутатите да обявят дали са луди и ориентацията си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads