Реклама / Ads
6| 3466 |22.09.2014 НОВИНИ

М. Миков: Българите имат интерес от справедливо ляво управление

.
Източник: Булфото
БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ не е само наименование на предизборната коалиция. Това е послание, че по-голямата част от българските граждани имат своя интерес за ляво управление и за една по-голяма справедливост.
 
Това заяви в ефира на BTV председателят на НС на БСП Михаил Миков. Той подчерта, че не само в България, но и по света, лявото става усещане на все повече хора за повече справедливост. По негово мнение, не само по принцип, но и по действията си, десните политици в последните 25 години са по-свързани с големите играчи, докато левите с обикновените хора и малкия и среден бизнес.

Като пример той даде предложението на БСП в предишния парламент за промяна за закони, които да пречат на търговските вериги да използват господстващото си положение, за да притискат българския производител. Той подчерта, че по този начин производителите са били принудени да съкращават работни места, да работят на ръба на фалита и по този начин да не се развива и икономиката. „Българското дясно е и икономически деструктивно”, категоричен бе Миков. Той подчерта, че всеки който подкрепя левите идеи може да ги изповядва, независимо от социалния си статус. Председателят на БСП обаче подчерта, че ако някой споделя друго мислене за конгломератите и за отношенията между малките и големите, тогава той просто не е ляв, независимо дали е беден или богат.

На въпрос за президента на ПЕС Сергей Станишев, Миков отговори, че той изпълнява своите задължения като лидер на европейските социалисти и евродепутат, а сега активно участва и в кампанията на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и както всички членове на НС на БСП и водачи на листи обикаля страната и се среща с гражданите.

На въпрос, какъв резултат очаква на изборите, Миков отговори: ”БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ще има един добър резултат, така че едно управление на страната да е невъзможно без нея и тези политики, за които искам доверие от хората, да няма възможност да не се реализират”.

Сеирджийският момент в политиката умори българските граждани, трябва ни стабилност

Помолен да коментира твърденията на Борисов, че ако ГЕРБ няма с кой да се коалира след изборите, ще се стигне до нови избори, той отговори:„ Не знам дали е най-удачно по време на избори да се заплашват избирателите. Резултатът от изборите ще определи възможностите за развитието на страната и възможната политическа конфигурация”. По думите му не е важно кой с кой би си подал ръка, а дали принципите, с които се отива при избирателите, ще бъдат изпълнявани от едно мнозинство, което дава подкрепа на правителство.  Той бе категоричен, че във възможните конфигурации за бъдещо управление, важният въпрос е за какво е съгласието, другото е сделка зад гърба на гражданите. „Аз съм готов да проведа разговор с всеки, както би трябвало да е всеки политик, въпросът е какъв ще бъде резултатът от него. Сеирджийският момент в политиката умори българските граждани и за това доверието към всички и към институциите е на толкова ниско равнище и трябва да се върви  към успокояване на ситуацията и стабилност”, обясни Миков. По думите му е важен само сблъсъкът на идеи, не личностният.

БСП имаше отговорна позиция и не позволи българските граждани да платят сметката за това, което е вършила БНБ

„В ситуацията с КТБ БСП имаше отговорна позиция и не позволи българските граждани да платят сметката за това, което е вършила БНБ”, заяви председателят на БСП. По думите му това е означавало да се реши да се извадят от джоба на всеки пълнолетен български гражданин по 4-5 хил. лв., за да се плати фактурата, която Искров фино иска да прехвърли към данъкоплатците, не към политиците. Той бе категоричен, че трябва да се разсекрети стенограмата от разговорите, за да се видят ясно позициите на всички партии. По думите му, когато се говори за „дупка”, услужливо се иска да се замъгли историята около КТБ и къде са отишли тези средства.

„Настоявам за решение и стриктно спазване на закона, за да се установи какви задължения, какви предприятия, кои вземания са събираеми, кои не са”, категоричен бе Миков. Той попита, кой има полза от едно изливане на милиарди от джоба на данъкоплатеца без да е ясно, какво има в тази дупка. По думите колкото повече се бави процедурата, толкова по-необратима става тя.

На въпрос дали трябва и списъците с вложители да бъде разсекретен, той отговори, че има голям интерес към това и този път може би трябва този обществен интерес да бъде поставен над банковата тайна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5619 |21.09.2014 Село Българене благодари на Димитър Кочков за помощта му след 10 години отново да имат футболен отбор . 2| 3543 |21.09.2014 Миков: България трябва да върне славата си на голям производител . 16| 4141 |21.09.2014 Станишев: С премиера на Молдова обсъдихме проблемите на българите там . 0| 3577 |20.09.2014 Миков: Хората, които искат политиката на развитие да продължи, да се активизират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads