Реклама / Ads
0| 3573 |23.09.2014 НОВИНИ

Клисарова: Готвим стратегия за спешна помощ, адаптираме румънския модел за нашите условия

.
проф. Анелия Клисарова вдясно
Веднага започваме работа по стратегия за спешната помощ. Само с увеличение на заплатите, което разбира се трябва да се случва редовно, и закупуване на нови линейки, реална реформа не можем да направим. Затова предлагам да не губим време, да вземем за основа румънския модел, бързо да го адаптираме към нашите условия и да работим. Това заяви на среща с лекари днес проф. Анелия Клисарова, втора в листата за народни представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ във Варна.
 

Тя пое ангажимент веднага след като стане депутат да инициира среща на всички лекари -депутати в 43-ото НС, за да се търси политически консенсус за необходимото и задължително реформиране на спешната помощ и цялата система на здравеопазване.

 

На срещата във Варна председателят на Националната асоциация на работещите в спешната помощ д-р, Десислава Кателиева, направи кратка презентация на състоянието в момента и показа добри примери от Румъния и други европейски страни. „Истината е, че се обърнахме към проф. Клисарова за помощ, защото ни трябва политическо съгласие, за да има реформа. „Трябва да действаме бързо и да внесем концепция за реформа в спешната помощ, за да не изгубим планираните за това европейски средства от програмата „Региони в растеж”, коментира проф. Клисарова. За целта в най-скоро време на електронните страници на Националната асоциация на спешната помощ и на пациентски организации ще бъде представен  проект за реформа. „Ще търсим широк обществен консенсус, ще питаме всички заинтересовани, за да направим това ефективен и работещ модел в България. Когато сме обединение и представим готово решение, вече обсъдено, няма как да нямаме политическо съгласие”, каза Анелия Клисарова.

    

Участници в срещата пожелаха на проф. Анелия Клисарова да стане депутат, защото като човек от системата на здравеопазването тя знае точно проблемите и лесно в диалог, с всички страни, може да търси и намира решения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3682 |23.09.2014 Д. Дъбов: Програмата за развитие на регионите помага на общините . 0| 3941 |23.09.2014 ГЕРБ се срещна с ръководството на Американската търговска камара . 0| 4797 |23.09.2014 Кандидат-депутати от ГЕРБ – София се срещнаха с автомобилния бранш . 1| 3583 |23.09.2014 Атанасова: По времето на ГЕРБ България заслужи доверието на Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads