Реклама / Ads
35| 13345 |23.09.2014 НАРОДЕН ГЛАС

К. Янков: В МВР е пагубно връщането на модела “Цветанов – Борисов”

.
Красимир Янков
„МВР се завръща към модела Цветанов – Борисов”, това алармира Красимир Янков, бивш зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 42-то Народно събрание.
 
По негови думи вместо да се обърне внимание на проблема с битовата престъпност, който засяга цялото общество, в момента текат новоназначения в МВР, чиято цел е подмяна на експертното и професионално ръководство на системата. „Битовата престъпност е изключително сериозен проблем и всяко неглижиране и пренебрегване на мерките в борбата срещу нея е безотговорно”, категоричен е Янков и допълни, че именно това е най-слабата част от работата на МВР в периода на управление на ГЕРБ. Това пък е и причина този вид престъпност да придобие огромни размери през 2012 и 2013 година.

Относно отправените критики към ръководството на МВР, че по време на предишното управление са предприемани кампанийни офанзиви с показен характер, Янков заяви, че именно действията на жандармерията в малките населени места е респектирала и гарантирала сигурността на гражданите. Според него приетият от 42-то НС закон за МВР, изготвен в диалог със синдикатите, е крачка в правилната посока.
"Основната законодателна мярка, която заложихме ние и която е специално насочена срещу битовата престъпност, е по-тясното сътрудничество с гражданското общество чрез изграждането на система за използване на извънщатни сътрудници", категоричен е Янков и допълни, че законът предвижда израстването на служителите да става на базата на показаните от тях качества, практически действия и постижения в работата. Така ще има обективна оценка за работата на служителите на МВР. „Въпреки приетия Закон за МВР и сериозната ни работа в 42-то Народно събрание, за да удовлетворим исканията на професионалистите, работещи в системата, в момента се правят кадрови промени, които да обслужват задкулисни интереси.

Нека служебното правителство и служебният премиер си припомнят, че трябва да подготвят предстоящите избори, а не да овладяват силовото министерство. Да се грижат за сигурността на всички граждани, а не за себе си и своите от ГЕРБ. И най-важното - МВР да не се завръща към работата по модела „Цветанов - Борисов ", каза в заключение Красимир Янков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5626 |22.09.2014 Инвитро-центрове стартират "Любовта е действие 2014" . 29| 6975 |22.09.2014 М. Капон: Да живее Свободна и Независима България! . 15| 7909 |20.09.2014 Икономическият растеж е главната цел на държавната политика . 14| 7122 |18.09.2014 Защитникът на Цв. Василев: Изявленията на Пеевски влияят на прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads