Реклама / Ads
9| 8054 |26.09.2014 АКТУАЛНО

Шефове в Гранична полиция треперят за постовете си

.
Полицията лови само половината имигранти, твърдят експерти
Шефове на Гранична полиция треперят като лист за постовете си. За да не засегнат нечии интереси те са наредили на подчинените си да не събират агентурна инфромация за престъплания, а да си седят по бюрата. Това разкриха пред Фрог нюз служители от въпросното звено.
 

Ситуацията се нагнетява и от факта, че ченгетата имат ограничен достъп до интернет . Следи се непрекъснато къде влизат и от какво се интересуват. По тази причина полицаите предпочитат да не използват глобалната мрежа. Ако  докладваме за нещо  нередно веднага ни казват да не се занимаваме, за да не нагазим лука. На шефовете  им е по-добре нищо да не правим, за да няма грешки, признаха служители. Те негодуват и срещу друга несправедливост. За никого в Гранична полиция не е тайна, че службата се е превърнала в семейна общност. Болшинството началници са си назначили роднините или любовниците.

 

Оказва се, че нелегалният канал за хора от Турция през Малко Търново действа с пълна сила. На ден оттам влизат около 50 души. Всеки от тях си плаща по 1000 евро най-малко . Това означава, че за преведена група се взима по 50 000 евро. Хората безпрепятствено минават по 10-15 км. през гората в българска територия. След като излязат на шосето там винаги ги очаква автобус, който товари хората и ги превозва нататък. Има предположения, че част от парите отиват за служителите, за да си затварят очите. Тези километри се изминават не само от млади хора. В групата има възрастни и малки деца, които няма как тихомълком да се промъкнат. Не е възможно такова разстояние да се измине без някой да те усети, възмущават се разследващите.

Ситуацията с каналите за контрабандни цигари не била по-различна. Схемите през Дубай за последните месеци секнали за сметка на тези от Гърция и Турция.

 

Папиросите с по-високо качество минавали транзит пред страната ни и поемали на Запад. Причината е, че  у нас за кутия се плащало по 3 лв., а в Западна Европа по 3 евро. Именно по тази причина на родния пазар оставали цигарите с ниско качество, които търговците наричали на жаргон „отрова“. Преди полицията да тръгне на дадена акция винаги се гледало дали някой политик не е намесен в схемата. По решение на началниците,  ако има подобни съмнения, изобщо не се предприемали действия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6639 |09.08.2013 Чистка в митниците - смениха петима шефове . 2| 6427 |25.03.2013 Марин Райков към шефове от МВР: Дайте да спрем това безобразие купуването на гласове . 3| 5517 |16.09.2008 В полицията въведоха "бронирани сутиени"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads