Атанас Панайотов: На България й трябва нова революция!

90

|

21470

|31.08.2008
Атанас Панайотов: На България й трябва нова революция!

„Щастието се състои не в лагуните на Таити или Бора-Бора, а сред какви хора живееш, каква ти е средата. Затова гледам да се задържам колкото се може по-малко в България засега”, казва авантюристът и писател Атанас Панайотов.


 

Мария Любенова, в. "България", Чикаго

 

Той е най-нетрадиционният, най-скандалният, най-безцеремонният, най-тиражираният, най-ексцентричният, най-безпардонният, най-екстравагантният, най-търсеният, най-ухажваният, най-четеният, най-мразеният и най-обичаният български писател за всички времена от новото поколение съвременни автори.

Атанас Панайотов е роден на 10 юни 1957 г. в центъра на  София, в самото сърце на столицата - малките пет кьошета. Чистокръвна порода софиянец. Зодия Близнаци. Изключително щур още като дете. Посещава седмичната детска градина в село Панчарево. Получава начално и основно образование в Шесто училище "Граф Игнатиев". Гимназия изкарва само една година в Седма образцова, откъдето е изключен при опит за убийство, след като на ученическата бригада в КК "Мелта" пребива и обезобразява десетокласник, син на полковник от ДС и шеф на милиционерската школа в Симеоново. Продължава в Осемнадесета гимназия, но и оттам е изключен след бурен скандал с класната Пашева. След шестмесечен партизанлък и условна присъда започва да работи като пиколо в парк хотел "Москва" и продължава да учи в Трета сменна на ул. "Московска".

Атанас Панайотов усвоява за няколко месеца не само умението да носи куфари и прибира бакшиши, но и занаята на чейнчаджия. За нула време става един от най-добрите в София и окръга. Учи усилено няколко езика, но познанията му по испански карат Адамото (известен по онова време столичен тарикат от кв. "Надежда") да му измисли прякора - Насо Испанеца. След дипломирането си кандидатства във ВИИ "Карл Маркс" и е приет в специалност "Счетоводна отчетност". Много бързо се светва, че не е от хората, които ще учат 5-6 години, за да работят за 150 лева заплата, след като за един ден изкарва много повече. Напуска института след първия семестър, става екскурзовод в "Балкантурист" и води испански и португалски групи из цялата страна.

Той бива предаден като Апостола на свободата и вкаран в следствения изолатор на Четвърто милиционерско районно управление, където изкарва в килия под земята в най-нечовешки условия цели 64 дни. Оттам е преместен в Софийския централен затвор, където лежи в едно отделение с баш Баро Кирил Рашков, известен на обществеността като Цар Киро, монарх на сите роми, синти и цигане; Евгени Трайков, син на Георги Трайков, председател на Народното събрание; Вальо Пушкин, барманът от "Варшава", нареден от Тодор Живков и неговите копои от УБО, заради Вовата Живков; Янчо Таков, син на Пеко Таков - член на Политбюро; Райчо Гоцев от Усойка и много други популярни личности тогава. След четири месеца е пуснат под гаранция от 1000 лева (прецедент за българското правораздаване) най-голямата възможна по онова време е 200 лева. Атанас Панайотов е осъден по чл. 250 за търговия и притежание на валута и валутни ценности и след едногодишно прекъсване е вкаран в затвора "Кремиковци". Както в централния, така и в кремиковския пандиз Насо Испанеца се урежда на най-сладката работа - свръзка. Цивилен, с коса на главата, а не в затворнически одежди и кубе нула номер. Започва яко да шитка, като внася цигари, алкохол, часовници, злато, дънки и якета. Печели повече, отколкото навън, храни се в офицерската столова и в онова оскъдно време пие с дежурните офицери бира Radeberger, а вкъщи праща суджуци, закупени от служебната лавка. След шест месеца е пуснат предсрочно за добро поведение.

atanas_panayotov.jpgЖени се за източнo германка от Берлин и през 1983 г. се установява в ГДР, където живее цяла година, спечелва с малко труд и много тарикатлък 70 000 западни марки, изчуква всички хубави германки и с помощта на Хулиси Туков - Хети, български турчин и балетист в телевизионния балет на ГДР, бяга през Унгария и Румъния в Охрид, тогава СФРЮ. Там престоява малко повече от месец, където също не остава безучастен спрямо местните македонски красавици и след няколко скандала на ревност, пак с Хети, се прехвърля в Австрия. Изкарва една година сред емигрантите във Виена. Погнусен от тези жалки твари, много малко са свестните хора сред тях, заминава за Хамбург, ГФР. Там далаверите продължават, както и правенето на пари, много пари. Малко повече от година минава и съпругата му Ренате е пусната от ГДР да отиде при него. След още една година им се ражда син, наречен на баща му Джордж.

Атанас Панайотов се забърква в големи каши в града на греха, известен с булеварда на проститутките Reeperbahn в Санкт Паули. Той е един от пионерите в кириза с кредитни карти, чекове и нередовни мангизи. След разстрела на главния прокурор на Хамбург от Муки Пинцнер е вкаран за 20 месеца в единична килия по обвинение за притежание и разпространение на фалшиви пари, доставени му от Кузман Гуслеков, с прякор Дълга Мара. Същият Кузман, който участва със съпругата си Мария и любовника й Томас Драх в отвличането на тютюневия магнат Реестма и превърнал се в бос на босовете в България и най-големият трафикант на кокаин, прочул се с 600 откраднати кила и убит на ул. „Гургулят" от Поли Пантев, който пък бе застрелян на остров Аруба от българските си съдружници, при опита си да ги  извърти. Именно в следствения зандан Наско написва първата си книга "Краставицата". Влиза в затвора, попада на хора и става човек... След прекарани 20 месеца в единична килия българинът е освободен и той напуска Германия. Установява се в Западно африканската държавица Гамбия, където изкарва три години. Там му се ражда син от либерийка мулатка и го нарича Наско-Бадара. През 1991 г. се завръща в родината си, за да се включи в демократизирането и да гради Нова България. През 1993 г. излиза първата му белетристична творба "Краставицата", която на момента става бестселър. Първият тираж от 3000 бройки се изчерпва буквално за по-малко от седмица. Следва втори - 100 000, което е и рекорд за българското книгоиздаване. Книгата го превръща в един от най-популярните и известни българи и медиите буквално се избиват за негови интервюта. Приятелството му с най-обичания съвременен български поет Дамян П. Дамянов го превръща в нов човек и той се отдава на доброто.

За 15 години издава 10 книги, разпространени из цял свят сред българските колонии имигранти. "Пъпешът" и "Окови" са своего рода продължение на "Краставицата". От "В името на народа - сказки за шумкарите" читателят добива реална представа за зловещата Българска комунистическа партия и нейния смъртоносен инструмент Държавна сигурност. Демокрацията донася анархия. Страната е ограбена, унижена, изоставена... от новите "демократи". Изключително бедни, неспособни, злобни и полуобразовани олигофрени навлизат в политиката и започват най-големия пладнешки грабеж в съвременната история на България. Нещо, което принуждава Атанас Панайотов да застане на още по-гражданска позиция. Регистрира политическа партия "Народно движение ИЗХОД", а талантливата му ръка създава гротеските "Българският Великден 2", "Разделно време - Рожен 2000", "Заговорът" и "Крадецът - най-големият", където единствен в цялата държава се осмелява да каже истината. В книгата си "Кокаин" разкрива връзките на българската мафия със своите посестрими в цял свят, без да пропуска, че тя е насочвана и водена от БКП, ДС и КГБ. Най-четеният български автор за всички времена продължава да твори шедьоври, занимава се с издателска дейност, като подпомага други български писатели, търгува с Африка, Индия и САЩ, където популяризира България. Занимава се с благотворителност и заедно с асоциация "Милосърдие Майка Мария" организира абитуриентски балове за сираци. Издава вестник "3ад Борда", който се доставя безвъзмездно във всички затвори. Живее в София, но повечето време прекарва в чужбина. Той е най-пътуващият българин, посетил над 150 държави на свои разноски. Познава градове и страни по-добре от местното им население. Обещава да се кандидатира за президент и когато спечели, да накаже виновниците за обедняването на българския народ; да забрани БКП и произлезлите от нея партии; всички бивши служители, щатни и нещатни сътрудници на ДС да получат забрана до живот да заемат ръководни длъжности в държавни, общински и частни фирми; откраднатото да бъде конфискувано и върнато на хората и България. Общият тираж на книгите, допринесли за пробуждането на един народ, надхвърля 1 000 000.

Бог да го пази.

Издателска къща
"Черноризец Храбър"

 

atanas_panayotov-4.jpg- Наско, ти си и днес най-продавания и успешен български писател. В същото време си и един от най-атрактивните бизнесмени, който успява да прави бизнес от култура. Как се отразява днешната ситуация в България на бизнеса и на писането ти?

- Много трудно се правят пари от култура. Затова и дереджето на българските театър и кино е такова плачевно. За опера, балет и оперета нямам думи. Художниците и писателите вегетират. Аз съм от малкото български автори, които биха живели само с писане, ако си налягам все пак парцалите. Издавам само по 1 книга всяка година, може би ако са 3 или 4, щях само от това да живея. А аз сега се занимавам с африканско изкуство и музикални инструменти - доста трудно се продават, защото хората ги харесват, а нямат пари, за да си ги купят. Внасям коси за удължаване и перуки от Индия. Също от там пясъчен камък и гранит. В моята издателска къща "Черноризец Храбър" съм издал над 50 български автори, като за всичко съм платил от джоба си. За съжаление, българите не четат български автори. Те и книги от други автори все по-рядко четат. Затова в момента превеждам книгите си на руски и английски и тръгвам на обиколки по света, най-вече Русия, Беларус и Украйна, където хората много четат.

- Как се прави бизнес от култура в България днес?

- Много трудно. Аз се продавам, Христо Калчев се продаваше, Георги Стоев също, но хиляди други автори - не! Така е и с художниците, купуват се само мъртви, а живите - кучета ги яли. Виж, чалгата много върви. Уникални тъпаци се гледат и слушат, продават им се албумите и в кръчмите с чалга е винаги пълно

- Какво значи нестандартен подход, който може да ни изведе на правилната улица? И в този смисъл пречи ли ти писането на бизнеса или помага?

- У нас има само задънени улици. Комунистите са на власт от 44-та и продължават да ни управляват техните деца, които се пребоядисаха в розово, синьо, жълто, появиха се "Атака" и ГЕРБ, а те всички са еднакви. Революцията е единствения изход, но няма кой да я направи!

- Вие, писателите, сте надарени с по-голяма проницателност от останалите хора. Знам, че замисляш нова книга. Каква ще е провокацията в нея? Кое   ще е на преден план този път в нея - личното или социалното, драмата или щастливият край?    
atanas_panayotov-1.jpg- Книгата е 13-та по ред. Тя ще е за секс, сменям малко темата. Ще се казва "СЕКС с мен - 33 дни от живота на един истински мъж". Мисля, че тя ще се продава   повече от политическите ми гротески. Пиша и "Кокаин" - четвърта книга, в нея ще има още повече разкрития. А "СЕКС" е чисто развлекателна. Жените са все   по-трудно достъпни, затова и ще стане хит. Много жени също мисля ще я прочетат с удоволствие, не защото аз съм истински мъж, а защото все повече гейове, травестити и чисти педераси се появяват, та жените остават също на сухо и си мечтаят за истински мъже!
- Пътуваш много по света, общуваш с хора от всякакви националности. Как се отразява това на самочувствието ти като българин?

- Моля? Аз съм писател, роден в България! През 1989 г. избягах от Западна Германия, където бях политически имигрант (не икономически като сегашните) чак в Гамбия, за да няма други българи. Боже, каква сме пасмина - подлост, завист, пържене... В Гамбия 10 години не водих с мен друг българин. Заведох един - Иван Иванов - и той ми разказа играта. Става дума за вносителя на канцерогенни фъстъци в България - 7 години трови хората. Да, като писател имам самочувствие!

- Имаме ли шансове, според теб за достойна реализация и признание като нация в близките години на фона на общата глобализация?

- Не, никаква. Поколението, родено след 1970-та е ужасно комерсиално. Нямат духовни цености и ги интересуват само парите. Преди 89-та бягахме от преследвания и репресии, бяхме политически емигранти. След това хората напуснаха България от немотия и невъзможност да се реализират - икономически емигранти. Колко български зъболекари работят като такива? 95% от българите в Англия чистят къщи, т.е. те са домашни прислужници - слугинаж! В Испания берат пъпеши и дини по полето за мизерни пари, но пак повече, отколкото ако си учител, инженер или ватман в България. В САЩ, за да си плащат наемите или ипотеките, бъхтят на по 3 места, колко са се реализирали? Повечето са нелегални или не получават и след 30 години гражданство, и не могат да напуснат страната. Това живот ли е? На младите не им се работи, предпочитат далаверата, а за нея бият през пръстите. Малкото свестни българи гледат да не контактуват с останалата пасмина и си мукат сакън някой да не разбере откъде са. Докато не си сменим манталитета и начина на мислене, не може и дума да става за някаква реализация. Крадците са най-добре реализиралите се в България в момента, за съжаление!

- Вестник "България" публикува наскоро информация от последното изследване на САЩ за равнището на щастието на населението в различните страни. Според това изследване българите заемат 91-во място сред 98 изследвани нации. Кое е идеалното място за живеене според теб и защо?

- Всеки човек сам си избира идеалното място. Аз за 10 години политическа емиграция нито един ден не изпитах носталгия. Бил съм в над 150 държави. Мога да живея еднакво добре в Естония или Украйна, Колумбия или Венецуела, Куба или Коста Рика, Гамбия или Сенегал, Сиера Леоне или Гана, Швеция или Швейцария, Испания или Португалия, Бирма или Виетнам, може би дори и в САЩ. И навсякъде съм се чувствал еднакво добре.

Щастието се състои не в лагуните на Таити или Бора-Бора, а сред какви хора живееш, каква ти е средата. Разбира се, там, където има по-малко гърнета. Затова гледам да се задържам колкото се може по-малко в България засега. И след като майка ми си отиде, сигурно ще запраша на някъде, да речем Южните морета или Бирма, Камбоджа, Лаос. Островите в Южните морета са чак след Нова Зеландия, много далеч!

atanas_panayotov-2.jpg- Какво значи щастието всъщност?

- Да си добре, близките ти да са добре. Да си здрав, да си готин, да печелиш добре и да не ти пука от никой и нищо! Аз съм щастлив, когато съм с децата си.

- Следващият ми въпрос може да ти се стори банален, но отговорът на него никога не е еднакъв. Каква е философията ти на живот днес? Как се промени ти за последните години? Какво остави в миналото и какви нови ценности възприе за себе си?

- Цели 20 години ходих по кръчми, барове и дискотеки. Пилеех лесно спечелени пари. Нямаше нещо, което не съм поискал, да не съм получил. Но нито мога да изпия всичкия алкохол в заведенията, нито да бъда с всички жени на земята. Живял съм и сред хашлаци, апаши и гангстери. Гледал съм да съм възможно най-ексцентрично облечен и обут. Бил съм в 9 затвора в 3 държави и съм свидетел на 4 граждански войни. След 89-та реших да се върна в България и през 1992 г. го направих. Смятах, че нещо може да се промени. Между 1990 г. до към 2000 г. много българи напуснаха страната. Това бяха хора, които тръгнаха да търсят по-добър живот извън България. Но сама птичка пролет не прави, както знаеш. Аз се върнах и реших да пиша. За съжаление, не успях да събудя българския народ. Трябваще по-рано да разгърна тефтерчето на Левски, което завършва: Народе! Сега мога да кажа само: докато има телета, ще има и касапи.

Вече не ходя по дискотеки, най-много в добър ресторант и пиано бар. Пиша книги и се срещам с хора на културата. Новобогаташите ги отбягвам, защото с тях няма какво да си кажа. С Александра Сърчаджиева може би ще поставим някои мои неща на сцена или ще направим филм. Занимавам се с издаване на български автори. Издавам в. "Зад борда", който давам безплатно в затворите. Помагам при организацията на абитуриентски балове за деца, лишени от родителска грижа. Пътувам, както винаги. Последната ми съпруга е Мис Гамбия 2005 - Айшату Джалоу. В момента съм министър на регионалното развитие и благоустройството в Кралство Гомоа-Фете и съм вицекрал. Ангажимент са ми инвестициите в кралството, изграждане на болници, училища, хотели, голф игрища и т.н. Животът си тече. Станах на 50 и имам още доста несвършени дела. А и смятам да издам поне още 10 книги. Животът не е философия, той трябва да се живее!

- Твоят финал на това интервю въпрос или пожелание ще бъде? Аз свърших с въпросите.

- Бъдете хора. Не се превръщайте в машини за пари. Помагайте си. И направете така, че да живеете щастливо. А ако има някой, който иска да участва в революция и нашите деца да живеят в една нова България, да ме потърси! Свършваме без въпроси, но с многоточие...

atanas_panayotov-3.jpg

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Снимки: Личен архив

Текстове под снимки:

1.   Писателят на посещение в Киев

2.   Корицата на последната книга на Атанас Панайотов

3.   Атанас Панайотов (вторият отляво) с директора на Българския културен център в Одеса и група родолюбци

4.   Коронацията и назначението на Атанас Панайотов като министър на регионалното развитие на кралство Gomoa-Fetteh

5.   Atanasio Nkosuhene Panayotov I и Mary Akusua Asomaniwaa I, вицекрал и вицекралица на Гомоа-Фете

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Гост
Преди 1989год. 80% от българските емигранти бяха агенти на Държавна Сигерност. Интересно как е спечелил 70 000 марки/'в ГДР, където живее цяла година, спечелва с малко труд и много тарикатлък 70 000 западни марки'/?????????????
Naso
Насо Краставицата - голем, както винаги. Дано да стане таз револуциа, ама засега - даян му е майката, щот са много силни още!
den
Браво за книгите, чел съм ги с удоволствие! Бъди здрав и щастлив! Само една малка бележка ли е, въпрос ли е - наясно ли си с разликата между революционер и чейнджаджия?
очакващ
Ми хайде де. То за революцията си го знаем, ама все някой трябва да се прежали. 'Свободата не ще екзарх, а иска Караджата'. И' Лозето не ще молитва а мотика'.
До Гост
Абе, кретен, след или mреди 1989 г. , нормално е всяка спецслужба да работи с агентура - бълг. граждани. . . . в това число и зад граница. А сега какво е с имигрантите. . . , а ? Да не би да няма сред тях агенти? И така трябва да бъде , ако все още сме държава. Ама от наличието на такива като теб промити с Кола и пуканки идеологически кратуни - съмнявам се , че сме. Времената се менят - спецслужби е имало и трябва да има. Лошото е , че комплексирани гюбрета като теб остават.
EMIGRANT ,,76,,
Pisna mi ot , , revolutsii, , i , , psevdo revolutsioneri, , ot 1990 ta dosega. Ne razbrahte li v B. G 4e prevrati i revolutsii moje da ima samo kogato rechi AMERIKA[ U. S. A]Zasega oste niama rechenie po tozi vapros. Hasko da si spomni kade e zapisan pod imeto Atanaska [po kasno Neron]?
алабала
Този сигурно е доносник, а?
Mina
Е, чак сега ми стана ясно защо не стигнахме тамр за където бяхме тръгнали след 1990! С такива като този. . . .
е, хайде де
Ами хайде, Танасе, грабвай кола, оставяй танганайците, идвай в България при белите хора и започвай да се биеш. К`во чакаш?
knigite
knigite pokazvat tochno vechnoto nedovolstvo i bezpomoshtnost na avtora! nyama da provokira revolutsia, a samo. . . ako unosha prochete nyakoya ot knigite - anarhia! nishto normalno i pouchitelno nyama v tazi samizdat 'literatura'
liliya
napishi mne ya tebia 10 let ishu. ya lilya iz ukraini. seicas jivu v italie. lilipro16@yahoo. it h help me atanas panaiotov. ya ego drug , mi poterailis' mnogo let nazad
Mickey
След Жоржи Ганчев, Височеството, и комунистическата Мутра, да не би това да е новия 'Спасител', който Дс ще ни предложи?
Fred Astor
Браво Атанасе, споделям всичко казано от тебе. Аз имам твоята съдба, разбира се в по скромен вариант. Живея на 10000км. от България и най важното за мен е да няма гюбрета като тези горе които са се побъркали от завист и злоба. Желая ти успех.
Mickey
До Fred Astor: За какво да му завиждам бе келеш? Всичко това за което разказва(подобно разбира се) , го имам и съм го имал! Освен ченчаджийството, далавераджийството, затворите, и принадлежноста му към службите(ДС-БКП) Него ли го гласите след Мутрата?
Ясно е!
Поредният ПАЛЯЧО а ла Жоржито Ганчев! Бил ГеДеРето и останал извън примката на ЩАЗИ. Да да . . . Милиционерски боклук.
Fulano
И тоя пройдоха ако ви е идеалът за борец за справедливост. . . . . Нещо много се навъдиха 'съветници' и 'акълодатели' и то все от майната си - то не бяха лондонски 'професори', то не бяха канадски 'патриоти', сега и далавераджийски акъл да купуваме! Че и да му се възхищаваме даже! Боже, опази тая нещастна страна!
liliya-ukraina-italia
privet!ti menia pomnish? ya lila u tebia so svoei podrugoi annoi bila v gostiax, 13 let nazad. pozvoni00393497744242
liliya-ukraina-italia
privet!ti menia pomnish? ya lila u tebia so svoei podrugoi annoi bila v gostiax, 13 let nazad. pozvoni00393497744242
liliya-ukraina-italia
privet!ti menia pomnish? ya lila u tebia so svoei podrugoi annoi bila v gostiax, 13 let nazad. pozvoni00393497744242
DS
koy protejira tozi 'pisatel'?
Momchil
Interesno mi e kolko ot tezi koito psuvat tuk sa cheli knigite na Avtora. Az imam udovolstvieto da sym chel vsichkite mu knigi bez 'Kradecyt' i smelo moga da zaqvq, che sym vyzhiten ot neveroqtnite mu proizvedeniq, koito sychetavat politicheska satira sys dosta seriozni i naboleli za Bylgariq istini.
Атанас Панайотов
Учудвам се, че си оставате повечето от вас същите тъпаци, каквито ви оставих през 1983г. и ви заварих през 1992г. отново! Никога не съм принадлежал към ДС, ните съм бил член на БКП! 'Черноризец Храбър' е издателска къща, а не сам издат, драги ми глупчо! Прочети в. Шоу идващата сряда! Брей големи телета ста, затова и ще продължават да ви режат главите!
Атанас Панайотов
Лилия, много добре си те спомням! Та ти си единствената жена от 10 000, която в продължение на 15 дни ме е държала 24 часа възбуден! Целувам те!И ще ти се обадя!
Атанас Панайотов
Брей, че прост народ! На 16 години съм се занимавал с чейндж! Вече съм на 50! И е вярно, че революция със страхливци не се прави, още по-малко със завистници и злобари, недоказали се комплексари! Със 70 000 марки избягах от ТДР в Австрия, а за една година съм изкарал петорно повече и ги похарчих! Така че, моето момче, аз още мога да си спя да колкото си искам пак надницата да ми е 1000 лева! Мен аз си не гледам, а какво да направя за българския народ!Вие сте тук някакви анонимни мишки, защото не смеете да си сложите имената! Уви, травеститите станахте повече от мъжете и жените!
Атанас Панайотов
И когато някой кретен ме обвинява в служба на или услуга на ДС, същият този пхолуидиот да си вдигне смъкнатия увиснал задник и да отиде на ул' Врабча' - задния вход на Операта, да се качи на първия етаж и да си подаде молба да ми прочете досието или ако имам агентурна дейност и кой съм! Проста работа, ама за хора с акъл, а тук виждам , че сте само 2-3! И понеже аз имам 4 папки, още утре ще извадя имената на доносниците и ще ги изтипосам не в този, а в следващия брой на в. Шоу! Може пък и някой от вас да има. нали тук сте все с някакви псевдоними!
Joro
Nasko, ne obru6tai vnimanie na tezi oligofreni! Vsi4ki bulgari te obi4at, tezi ne sa takiva! Uspeh na novata ti kniga i 4akame s neturpenie Kokain 4
Joro
Hora, ne poznavate Nasko i ne ste mu 4eli knigite! Toi zaslujava pametnik!!!
Moris
Вие наистина сте много глупави, май не знаете кой е Насо Испанеца?!?!?!
Косьо Българина
Аз пред 90те още бях хлапе, след това заминах да уча в щатите и чак сега, случайно, докато си купувах немски речник в Ориндж взех и 'Заговорът' и от там се почна. Евалата Насе, такива будни хора трябват на България. Продължавай да пишеш, пък някой ден може и наистина за президент да се кандидатираш. Но революцията, за която говориш, в пълен мащаб, ще стане чак когато на власт дойдат хора, които за ДС са чували само в уроците по история. Наистина най важни за щастието са средата и хората сред които си. Автора е имал кофти късмета да е сред кофти българи, но свестните все още ги има, аз за щастие израстнах сред тях. Поколението на 70те може и да е комерсиално, но поколението на 80те ще промени България.
Momchil
Nasko skoro li shte byde zavyrshena Cocaine 4? Na mene mi trqbvat Kradecyt, novata kniga 33 dni ot zhivota. . i eventualno Cocaine-chetvorkta. Interesno za tezi, koito sme izvyn BG sigurno online nqkak trqbva da porychame chetivata. . . A na prostia narodec deto psuva nalqvo i nadqsno shte kazha samo edno s BG e svyrsheno oshte na 9. 9. 1944. Togava umrqha bylgarite i ostanaha pigmeite, kato vas-gyzomiinicite na BKP.
Atanas Panayotov
Ot kradezut imam okolo edno pale knigi, taka 4e broiki ima. Novata v momenta se redaktira, a Cocaine 4 q pi6a i do 3-4 meseza 6te izleze. V momenta sum v Pol6a za neopredeleno vreme.
Niki
Ti si bulgarskiat genii!!!
Браво!
Поздравления! Не знам само от къде мога да си купя тези книги. Търсих ги в много книжарници във Варна - няма ги.
Колев
А, аз сложих линк към тази статия, без да искам разрешение от автора. Предполагам, че няма да има нищо против. matyukolev. free. bg
Анонимен, но не комплексар:)
Евала Наско, фен съм ти, просто е неизбежно, голям шемет си. Ще очаквам с нетърпение 'Кокаин 4'. Ама държиш ли на критика, защото въпреки, че съм ти фен имам такава към теб по някой въпроси? Например, че обвиняваш народа, аз мисля, че народа е жертва, просто промивката на мозъци след 44-та, а и по-новата такава, с чалгата след 89-та е пълна. Този манталитет на българина не е вроден, а е вграден с брутална пропаганда в последствие. Народа е болен и е заразен, ако искаш да го лекуваш, трябва да го обичаш, а не да го мразиш и обиждаш. Дори и да има някаква вина, би трябвало да му бъде простена. Айде със здраве и успех!
Атанас Панайотов
Всички мои книги се продават в книжарници 'Пингвините' във Варна, а тези, които ги няма могат да се поръчат в тях. Или при Румен Спасов на тел. 0888981860
Атанас Панайотов
Кокаин 4 го пиша в момента, а и се концентрирам върху 'Секс с мен', защото приключих с редакцията и корекциите. Нека сменим малко темата, а и да дам възможност на разни бездарници като Слави Ангелов, Надя Чолакова или Кристи Петрова да се изявят и те като писатели. Да могат хората добре да направят разлика! Разбира се, че приемам критика. Но, ако сами не си помогнем, няма кой да ни помогне!
Атанас Панайотов
нямам нищо против линк!
Kriv
Атанасе, чакаме още книги! И кога ще ни вдигаш, че ни омръзна! Давай картечниците и да ги почваме!!!VQrI9
Boggy
Няма по-достоен от теб за президент г-н Панайотов! Но защо не се кандидатирате? Откога чакаме?!
Гришата
Давай Насе! Само така, моето момче! Никакъв фандък на леваците, а на простаците шут в дирниka! Fulano и Гост са абсолютни кратуни.
zashto?
veche dosta vreme mina otkakto knigite sa na pazarya i eventualno sa procheteni ne samo ot priyateli! zashto nyama nikakav otzvuk ot zasegnatite v 'KOKAIN' / DORI PIRINSKI!!/? avtorat ne e li pitan, koi sa mu iztochnitsite i dali tova ne sa kleveti?
Атанас Панайотов
Защо? Отговарям: Никой за нищо не ме е питал, а и Пирински с какво се различава от Фатик или Бойко Борисов? Фармацевтичните заводи бълват наркотици за правителствата, или си мислите, че играят сами на този пазар и без протекция? За съжаление, наивниците у нас не свършват!
Slang
Много си истински, Атанасе, искам за ме включиш в твоята партия! Имаш ли още такава?
Slang
И напиши още някоя книга за комунистите, за да видят тия гадове колко много ги мразиш, а не тук някакви червени помияри да те обиждат, че си агент на ДС
Reader
Zashto im se vprqgash na tezi pulni idioti, koito ne znayat nishto za teb? Za revolyuciyata e kasno, no ako se kandidatirash za prezident vsichki imigranti sme s teb! Napred kum pobeda!
Муши
Абе, Насе, тоя ЕМИГРАНТ е голям тъпак, а тази Мина е като маймунски задник. Откъде се взимат такива простаци. Кога Насето е бил Атанаска или Нерон? Извади конкретни факти! Какво стана с отварянето на досието ти?
Атанас Панайотов
Чакам от от комисията да ми дадат имената на агентите и копия на по-важните страници от досието ми. Нямали шкафове, така ми се оправдаха за закъснението!9seBV
Росен
Насе, пази се! Виждаш какво става в България.
Pesho Petrov
Abe Nase samo nemie iasno kak stana picolo v hotel Moskava sled kato si imal uslovna prisada prez tova vreme. Az sum na tvoite godini sushto sum bil na Magurata(ne Medovina) kato harabia chenchajia i znam kak se kandidatsvashe i kak se davaha takiva raboti. Ta obiasni ako obichash po podrobno kak stana tova.
Атанас Панайотов
Аз бих се кандидатирал за президент, но виждаш, че телетата са прекалено много и си гласуват за БСП, НДСВ, сега ще гласуват и за ГЕРБ! Още не е уврял народа за президент като мен!
Marina
Nasko, ti znaesh che mojesh da opravish durjavata, a nie razchitame na teb!
Marina
I te obichame!!!
Атанас Панайотов
Весела Коледа и ЧНГ на всички приятели!
Пепи
Книгата секс с мен е уникално добро четиво! Препоръчвам я на всички! Чакам Кокаин 4, много се бавиш Испанец. . .
Жоро Пича
Да, прав е Пепи за книгата на Насо, трябва всеки да я прочете!
Жоро Пича
Кретените да не влизат тук и да не се правят на умници!
Дочка
И аз искам революция, но с кого бе, Насе? Тия страхливци, които се крият в миши дупки? С тях ли? Давай да ги почваме!
Дочка
Последната ти книга е страхотна, давай в същия дух! Чакам Кокаин 4
Сиската
Насето е само мой! ЧНГ!
големия
евала насе
Атанас Панайотов
Във вторник ще има ново интервю във в. Шоу!
Розалия
Чакам го с нетърпение
Вени
Не се влиза в страницата на В. Шоу - блокиран е!
Жижо
Наско е много ярък пример за истински българин!
Пепи
Вдигай ни на революция, Панайотов, стига приказки!
Сиската
Кога ги почваме?
Муши
Крайно време е да се направи нещо!
Зоран
Ама хайде де!
ghost_mtl
Naistina belejit bulgarin e naso ispanetza. Oshte go pomnim ot Nadejda. A otnosno revoliutziata tia shte stane tiho i bez negova pomosht!Da e jiv i zdrav.
кики
почваме ги сабеле морнинг
Сиската
Ква надежда бе, пич, той е от центъро!
Дари
Трябва наистина да ги размажем тия гадни комунисти!
Отворен
Революция ни трябва, но кога ще я започнем?
Мария Георгиева Димитрова
Задават се нови избори. Наско, само ти можеш да ни избавиш от блатото - България! Кандидатирай се и ние ще те подкрепим!
поляка
Насе не беше ли женен за миска от етиопските държави. . . . .
Марина
Съпругата на Наско е мис Гавбия 2005, какви етиопски държави???
Марина
Поправям се, Гамбия
Жоро Иванов
Наско да се кандидатира за депутат, стига само приказки. Много ще го подкрепим.
Велислав
Наско е много велик, следвайте го!
Жасмин
Панайотов, дай да я направим тази риволюция!!!
Терзиев
Боже, колко глупост има по този свят.
Готината
Уникално интервю. Браво на този мъж!
Kolio speca
Hey rece balak sas 7 razrqd ti dis Tarikat -kak moje edin tarikat da se nabuta v pandisa. mnogo si otvoren v sadniqt dvor na TR posolstvo marmaladeniqt cah. Zasto bie6 kambanite i se pravi6 na umen i otvoren pred Balgarskiqt narod- ti plod genitalno nedorazumenie. Ti plod na spukan prezervatif. Ti inpoteten putkolizec. I sega po sa6testvo. Ti otrepka na BG ob6testvo. ne obijdai naroda, ne obijdai nikoi ot pravitelstvo i t. n. Ne se pravi na umen. . . . ????? sa da ne reda tuk za teb i ako si 6ari6. . . . Email:cokocomp@abv. bg
Барон фон Наско
На Кольо Спеца о гъзеца:)))
1974
Все едно чета интервю с Митю Пищова или Жорж Ганчев - Всички майстори на късия разказ! И аз съм се снимал с готини мотори в чужбина , ама никога не съм карал такива :)))
1974
Все едно чета интервю с Митю Пищова или Жорж Ганчев - Всички майстори на късия разказ! И аз съм се снимал с готини мотори в чужбина , ама никога не съм карал такива :)))
Готината
Не се разбира това за моторите, защото Наско чука мадами и то на ниво!
Жоро Пича
Да се уточни: кои са тези Митьо Пищова и Жорж Ганчев? Някой да знае нещо за тях??? Наско е световно известен и признат!!!!!!!
венци4
Неможе да не е потомък на комундери. А на последната снимка това дете ли му е жена?

РЕКЛАМА

ТОП ФРОГ

Най - доброто от Моцарт

ВРЕМЕТО

времето в София София

+6°

+17°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+12°

+18°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+11°

+19°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+10°

+19°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+9°

+20°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+9°

+19°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах