Реклама / Ads
7| 4318 |29.09.2014 НОВИНИ

Емил Радев: Българските евродепутати без Бареков подкрепиха Варна за Европейска младежка столица

.
Емил Радев
По инициатива на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, почти всички евродепутати България се обединиха и подписаха писмо в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2017 година. Парадоксално, единственият евродепутат, който не подкрепи писмото, е Николай Бареков, който е водач на листата на „България без цензура” именно във Варна.
 

На 23 април 2014 г. Варна официално влезе като финалист – кандидат за Европейска младежка столица 2017, след като участва в първия етап на конкурса и след проведена селекция от високопоставено жури. Варна е единственият български град и се състезава с градове като Кашкайш (Португалия), Галуей (Ирландия), Ню Касъл (Великобритания) и Перуджа (Италия). "Титлата Европейска младежка столица ще допринесе младите хора в града да реализират своя потенциал и в същото време ще привлече младите европейски граждани да открият черноморския регион",  се казва в писмото на българските евродепутати. Документът идва в изключително важен етап от конкурса, тъй като в момента пред екипа, сформиран да подготви кандидатурата на града, остава последната и ключова стъпка – да подаде разширена програма за следващия етап от подбора на градовете – кандидати за титлата Европейска младежка столица 2017 г.

 

"Бих искал да изразя искрената си благодарност към всички колеги от политическите партии, представени в Европарламента, които веднага изразиха своята подкрепа за тази национална кауза. Радвам се, че евродепутатите показахме, че когато става въпрос за националния интерес, успяваме да загърбим партийните различия. Надявам се и за в бъдеще да се обединяваме така по важни за страната ни въпроси", заяви инициаторът на писмото Емил Радев от ГЕРБ. Той анонсира също, че на 12 ноември организира събитие в Европейския парламент, на което ще бъде представена кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица  2017 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3843 |29.09.2014 Миков: Изборът е в политика за големите играчи или за българските граждани . 4| 4032 |18.09.2014 Димитър Дъбов: Върнахме самочувствието на българските военнослужещи . 1| 4755 |18.09.2014 К. Нинова: Ще продължа битката за българските производители . 0| 4616 |17.09.2014 Кандидат-депутати от листата на ГЕРБ в 24-ти МИР присъстваха на официалното откриване на Седмицата на българските занаяти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads