Реклама / Ads
3| 4193 |29.09.2014 НОВИНИ

Мерджанов: Насърчаваме всеки опит за инвестиции, за повече работни места

.
Атанас Мерджанов заяви подкрепата на БСП на бизнеса за откриването на нови работни места при посещението си в две от големите и авторитетни фирми в Ямбол - “Хидросистем” ЕООД и „ABC инженеринг”. Това става в рамките на предизборната кампания на Коалиция „БСП – лява България” в региона
 

Водачът на ямболската листа заедно с кандидат-депутата Катя Георгиева запозна ръководствата и служителите на двете фирми с предизборната платформа на Коалицията и с намеренията за управление на държавата след изборите. По време на посещението в “Хидросистем” Атанас Мерджанов се срещна с дългогодишни бизнес партньори от Холандия на ямболското предприятие.  „БСП подкрепя бизнеса, особено този, който създава работни места и е експортно ориентиран, като бихме приветствали всяко едно разширение на производството”, добави Мерджанов, който използва случая да коментира пред присъстващите стопирането от страна на холандската държава на приемането на България в Шенген. Той добави, че ние изпълняваме всички условия и дори сме построили защитно съоръжение на границата срещу нелегалното преминаване. „За нас най-важното е да има производство, да има конкурентна продукция и много бихме се радвали да насърчаваме всеки опит за повече инвестиции, за повече работни места. А условия за това има, тъй като Ямбол има дългогодишни традиции в подобно производство”, обобщи водачът на ямболската листа на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

 

Проблемите на местния бизнес бяха в центъра на вниманието на кандидата за народен представител и при неговото посещение в строителната фирма „ABC инженеринг”. Атанас Мерджанов каза, че многобройните разговори с ръководството на фирмата позволяват постоянно и навреме да се получава актуална и достоверна информация за състоянието на строителния бизнес, което помага и при законодателни промени в работата на Народното събрание. Мерджанов напомни, че отдавна мина времето, когато за БСП се е говорило, че е против частния бизнес. „Това изобщо не е така, напротив, БСП сме за развитие на бизнеса, който е отворен и е с грижа за хората, към работещите и към тези, които се ползват от услугите на бизнеса, към потребителите и преди всичко към изрядните данъкоплатци на държавата. Но за да бъдат данъкоплатците изрядни и държавата трябва да спазва правилата на играта, а не както беше преди година и половина”, допълни говорителят на Националния съвет на БСП.

 

„Спазихме обещанието правителството да разплати напълно задълженията на държавата към бизнеса и към края на 2013 г. нямаше фирма, с която да не бяхме се разплатили по отношение на ДДС”, каза Атанас Мерджанов. По думите му за съвсем кратък период растежът на икономиката на държавата бе увеличен от почти нула до 1,8 на сто. „А всичко това гарантира да има нормален ритъм на производство. Държим на този тип отношения с представителите на бизнеса, на работодателите, на синдикатите и с гражданите, зависими индиректно от този тип отношения”, обобщи водачът на листата. Той призова за достатъчно подкрепа на изборите на 5 октомври, да се гласува за номер 22 в интегралната бюлетина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3536 |22.09.2014 М. Миков: Всеки българин носи в сърцето си историческия порив на свободата . 3| 4043 |21.09.2014 Цветанов в Твърдица: Всеки български гражданин да отчита реално свършената работа, когато отива да гласува . 0| 3816 |12.09.2014 Миков към служителите на НСО: Всеки ваш успех е основание за гордост и самочувствие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads