Реклама / Ads
53| 7677 |30.09.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Парамов: Несериозно е Цонев да предлага закон за КТБ

.
Кольо Парамов
Ако Йордан Цонев си беше на мястото нямаше да се стигне до затварянето на КТБ и сериозните опити имуществото и активите на банката да бъдат разпродадени на безценица.
 
Дупката, която се очертава за тази година в бюджета, без да се включват евентуалните разходи в банковия сектор, ще е около 3 милиарда лева, заяви по БТВ икономистът Петър Ганев. Последните няколко правителства залагали на небалансирана политика - едните харчели по неправилен начин средствата, когато имало излишъци в бюджета, другите пък залагали на прекалено строги мерки в събирането на приходите за бюджета, с които задушавали работата на малкия и среден бизнес.

Изборът, който правим в неделя на предсрочния вот, е много важен, защото партиите предлагат различни политики във финансовата и икономическата сфера. По отношение на КТБ не смятам, че към този момент е възможно единствено пазарно решение за нейното оздравяване, защото и при отваряне и при фалиране на банката ще е нужен публичен финансов ресурс за справяне със ситуацията, обясни той.

 

Сериозната задача на българската държава е да установи колко пари й трябват до края на годината, за да работи нормално и да намери начин да ги осигури. По мои изчисления средствата, които са ни нужни, като включим всички разходи, включително евентуалното оздравяване КТБ, сумата ще е 11 милиарда лева, смята експертът Кольо Парамов. Ние трябва да вкараме много сериозни пари в икономиката, за да очакваме тя да тръгне напред. Не може да очакваме добри заплати и добри пенсии, ако икономиката ни не работи. Другата седмица всички партии ще се съгласят, че актуализация на бюджета е необходима, защото ще видят, че в държавата няма достатъчно средства. Просто за разлика от ГЕРБ другите партии предизборно не искат да признаят този факт, обясни той.

 

Ако Йордан Цонев си беше на мястото нямаше да се стигне до затварянето на КТБ и сериозните опити имуществото и активите на банката да бъдат разпродадени на безценица. Несериозно е в тази ситуация бивш председател на бюджетната комисия в парламента сега да предлага закон за КТБ, с който едва ли не иска да оневини себе си за това, че в миналото не си е свършил работата, смята Парамов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6917 |18.08.2014 К. Парамов: Искров е потенциален затворник . 9| 6572 |16.07.2014 К. Парамов: Буров ще стане от гроба от срам . 79| 8027 |16.02.2009 К. Парамов: Еврокомисията насърчава крадците в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads