Реклама / Ads
24| 6217 |30.09.2014 НОВИНИ

Социалисти към ДКЕВР: Мафия, оставка!

.
Председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов и водачът на листата на социалистите в 23-и МИР Жельо Бойчев оглавиха протеста на столичните социалисти срещу повишаването на цената на тока с близо 10%. Решението се очаква да бъде взето от ДКЕВР до края на деня, а официално поскъпването на електроенергията ще бъде от утре, първи октомври.
 

Пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране в столицата се събраха стотици недоволни граждани, които протестираха мирнои с плакати в ръце срещу повишаването на цената на тока. "Единственият потърпевш от увеличението ще бъдат крайните потребители и най-вече обикновените хора. Това за нас е недопустимо", заявиха категорично протестиращите. "В енергийната система може да се намерят резерви, така че цената да не се повишава и кабинетът на Пламен Орешарски вече показа това. Увеличение на цената на тока с 10% преди зимата е безобразие", заяви кандидатът за депутат Жельо Бойчев. Той добави, че е много лесно да бъдат компенсирани собствениците на ВЕИ-та и американски ТЕЦ-ове и попита какво държавата прави за обикновения човек. Председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов пък акцентира върху това, че е недопустимо всички доходи на хората да бъдат използвани за покриване на нужди от първа необходимост. Лидерът на столичните социалисти беше категоричен, че БСП ще настоява безотказно най-напред да бъдат повишени доходите на хората, а след това да се мисли за вдигане на цената на тока. "Политиците трябва да мислят преди всичко за нормализиране на живота на хората. Отказваме да приемем, че единственото решение на ситуацията може да бъде прехвърляне на цялата тежест върху крайния потребител. Не е справедливо и ние няма да допуснем обикновените хора да платят цената за лошото управление на сектора през годините”, категоричен беше Калоян Паргов.На протеста присъстваха и Десислава Терзиева и Георги Кадиев, както и други кандидати за народни представители от столичните листи на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. "ДКЕВР – маша в ръцете на Близнашки и Бойко!" и "Не вдигайте цената на тока, не вършете мръсната работа на Бойко" - бяха част от лозунгите, които социалистите издигнаха срещу очакваното решение на ДКЕВР да повиши цената на тока. Други пък издигнаха плакати "Мафия" и "Оставка".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 4864 |17.09.2014 Социалистите ще следят Юнкер да изпълни поетите ангажименти . 18| 5093 |02.09.2014 ДКЕВР: Токът скача със 7% от октомври . 38| 7704 |27.08.2014 Социалисти пред Фрог: К. Николова и Д. Дъбов колят и бесят в БСП . 8| 5203 |11.08.2014 ДКЕВР: Няма да има режим на тока, но ще поскъпне от 1 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads