Реклама / Ads
5| 5196 |30.09.2014 НОВИНИ

Представители на БСП се срещнаха с членове на Американската търговска камара

.
Представители на БСП се срещнаха с членове на ръководството на Американската търговска камара в България. Срещата се проведе по покана на камарата за обсъждане на съставената от нея Бяла книга „Приоритети и препоръки за политики”.
 
На срещата присъстваха зам.-председателят на НС на БСП Евгени Узунов, проф. Румен Гечев – водач на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Плевен, Атанас Мерджанов – говорител на ИБ на НС на БСП и водач на листата за област Ямбол, Деница Караджова – член на ИБ на НС на БСП. От страна на Американската търговска камара в България присъстваха нейният президент Питър Литгоу, вицепрезидентът Алекс Нестор и изпълнителният директор Валентин Георгиев.  

Евгени Узунов: Данъчната политика освен фискален, трябва да бъде и социален инструмент

Има два пункта, по които се различаваме от вашите препоръки и приоритети – плоския данък и осигурителните прагове.  Това заяви по време на срещата зам.-председателят на НС на БСП Евгени Узунов. „Данъчната политика освен фискален, трябва да бъде и социален инструмент. Не може да не си даваме сметка за справедливостта, с която държавата  подхожда към определени групи хора с дадени доходи. За това в нашата програма за физическите лица ние залагаме на умерено прогресивно облагане”, категоричен бе Узунов.

Румен Гечев: Ние сме за запазването на МВФ до влизането ни в еврозоната

Споделяме политиката, че ще запазим МВФ до скорошното приемане на България в Еврозоната, което е най-добрият вариант за страната ни. Това заяви водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Плевен Румен Гечев. Той подчерта, че бордът има своите предимства и недостатъци. „Ние имаме добри отношения в МВФ и държим на тях. Ние ги ползваме като консултант, защото нямаме необходимост от кредитна подкрепа”, категоричен бе Гечев. Той подчерта, че БСП категорично подкрепя и настоява централната банка да подготви влизането на България в банковия надзор на ЕС.

Деница Караджова: Имаме нужда от законови промени, за да можем да въведем електронно управление

За следващия програмен период 272 млн. евро са отделени в ОП „Добро управление”, която основна цел е въвеждане на електронно управление. Надявам се в следващото НС да може да се постигне консенсус за нужните законови промени преди то да започне да се въвежда в България. Това заяви на срещата Деница Караджова, член на ИБ на БСП и кандидат- депутат от листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

Тя подчерта и че ЕС е въвело за новия програмен период предварителни условности, които трябва да бъдат финализирани до 2016г., свързани с реформи в ключови сектори: обществени поръчки, воден сектор, здравен сектор и други чувствителни сфери. „Натискът върху държавата ни е, че ако не изпълни тези реформи до 2016г., губи 9 млрд. евро”, обясни Караджова.  

Питър Литгоу: Между Бялата книга на камарата и платформата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ има много допирни точки

Президентът на камарата Питър Литгоу заяви, че има много общи точки между подготвената от тях Бяла книга „Приоритети и препоръки за политики” и платформата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. По думите му поради тази причина камарата счита, че има големи възможности за сътрудничество между бизнеса и политическите партии. Според него има четири основни критични въпроса пред България: върховенството на закона, икономическата стабилност, дигиталната икономика и енергийната сигурност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5125 |25.09.2014 Хвърляха яйца по членовете на ДКЕВР заради тока . 4| 4632 |20.08.2014 Членовете на ВСС ще се следят при електронно гласуване . 19| 5297 |11.06.2014 Кадиев: Защо за личната съдба на 5 човека трябва да страдат хиляди членове на БСП? . 5| 5805 |11.06.2014 Парламентът избра новите членове на Сметната палата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads